Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sprchovy čudlík při vytažení nedrží

Od: tomas26* odpovědí: 13 změna:
Koupil jsem koupelnovou baterii a mám problém, že čudlík na sprchu nedrží ve vytazene poloze . Když pustim vodu z kohoutku, tak musím mit pakovku otevrenou na maximum a teprve potom cudlik na sprchu drží ve vytazene poloze.Mel jsem starou pakovku a tam jsem ten cudlik na sprchu nejdříve povytahl a hned voda tekla ze sprchy.Ted musim nejdrive pustit velky proud z kohoutku s teprve pak ten čudlík zustane ve vytazene poloze.Potreboval bych poradit kde je chyba?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

instalater*
hodnocení

5x

Zdravím , je více typů. Pustím vodu vytáhnu čudlík a ten mi drží ( pokud se zadaří) tlakem vody. Po uzavření baterie se automaticky přepne do ramínka.

Další typ - čudlík vytáhnu a otočením po směru hodinových ručiček o 90 st. zaaretuji. Dalším otočením o 90 st. ve stejném směru čudlík zapadne a přepne vodu do ramínka. Pozor - u nové baterie musím ten čudlík vytahovat hóódně silou - jsou ještě nevymačkané gumičky. Nevhodné pro důchodce. ...Tento typ poznám, že když se podívám pod čudlík tak není kulatý ale plochý - proto se dá zaaretovat.

Čudlíky - či jak to nazvat otáčím pouze po směru hod. ručiček. V opačném směru ho vyšroubuji !

další typ je páčkový . Ten kupuji nejraději starším lidem. Jednoduché ovládání. Nahoru - dolu - malou silou.

hodnocení

4x

můžete si koupit náhradní díl a přehodit.. zbozi.cz/... já to řešil přehozením celé baterie!

Ale ne za čudlík - za páčku ! nemůžu to nikde na netu najít, a v desítkách prodejen o tom nikdo neslyšel. Přitom se našroubuje na sprchovou baterii a přimontuje - je to ta střední část jen to nemá čudlík, ale páčku.

doplněno 17.03.18 21:28:

kolegové - divíte se, ale já to řešil u tří baterií a pokaždé to byl boj o život... mále jsem chytil mrtvici... ty levné baterie prostě po roce blbnou... někdy jde přepínat jen s puštěnou vodou, jindy zase bez, někdy se točí o 720° a nic... no šunty...

Jestli se mi podaří najít fakturu nebo odkaz, pošlu sem tu součástku ... spokojenost třetím rokem :)

doplněno 17.03.18 21:31:

JOOOOOOOOOOOOOOOO

vercajk-pardubice.cz/...

onlinekoupelny.cz/...

obchod-vtp.cz/...

Sprchovy čudlík při vytažení nedrží

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, nejde o chybu, ale té starší baterii stačil nižší tlak vody, aby "čudla" udržela - ta nová baterie potřebuje vyšší tlak vody (maximum). Je nutno se přizpůsobit a s baterií se to naučit. Zdravím!

72mona3*
hodnocení

3x

Souhlas s Benem. Pokud vás to trápí, pootočením zustane "čudla" vytažen i při zastavené vodě. M.

doplněno 17.03.18 21:23:

Pootočit o 90, maximálně 180°, víc ne. *nevi* Žádné šroubování.

tomas26*
hodnocení

Když je voda zastavena, tak čudla jde pootočením jen vysroubovat nebo utahnout.Kdyz je voda zastavena, tak se čudla stále vrací a pootočením ho jen vysroubuji.
vernon
To není pravda. Ten čudl se vytáhne a trochu pootočí. Potom se zase pootočí zpět a on zaklapne sám. Nesmíš ho otáčením vyšroubovávat!
tomas26*
hodnocení

Právě o to mi jde . Když ho povytahnu a trochu pootocim, tak jde jen vysroubovat.
karel556*
Mám sprchovou baterií a u té taky čudlík nejde pootočit, jen vytáhnout.

asd1
hodnocení

2x

Stačí do hadice dát clonu s dírkou ca 3mm - odpor clony zvýší tlak vody u přepínání a bude to držet. Dírku to chce doladit podla tlaku vody atd. - když sprcha teče málo tak zvětšit díru atd. Další výhoda je, že sprcha nejde pustit "na plný koule" a kačeny nevypatlaj tolik vody. Normální sprchování to neomezuje.

hodnocení

1x

A já problémy s přepínáním na sprchu řeším tak, že přepínač na sprchu rozmontuju, vyhodím z něho pružinu a pak ho zase smontuju.

Díky o-kroužkům nebo podobným těsněním drží v poloze, do jaké ho ručně nastavím a nezávisí to na průtoku nebo tlaku vody.

hodnocení

1x

Je to tak schválně a je to z bezpečnostních důvodů. Má to zabránit kontaminaci vody v potrubí. Když byste si například napouštěli vanu přes sprchu ponořenou ve vodě a došlo by k výpadku dodávky vody, mohl by podtlak v potrubí nasát vodu z vany (třeba s koupelovou pěnou) zpět do potrubí. Tím, že se při poklesu tlaku baterie přepne na výtok hubicí k tomu dojít nemůže.

Otáčet čudlík musíte jen doprava, tím ho v podstatě dotahujete. Když otočíte doleva, tak ho samozřejmě povolíte. Nevím proč ty čudlíky nemají tvar, který by se dal líp mokrou rukou uchopit a otáčet.

Tenhle nesmyslný systém v různém provedení existuje už desítky let, takže to kupodivu není výmysl EU ;). Nikdy nefungoval tak, jak by měl.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

nemusi byt chyba, bude asi vic typu, taky mame baterii u ktere musim pustit vetsi tlak/mnoztvi vody a az pak mi zustane cudlik vytazeny, staci ubrat vody a sprcha se automaticky vypne

tomas26*
hodnocení

Když uberu tlak, tak se cudlik zasune a z kohoutku hned tece prudký proud vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]