Nejste přihlášen/a.
Potřebuji odstranit bezbarvý lak z dřevěných madel křesel, opravit nátěr dřeva a pak znovu natřít bezbarvým lakem.
je lepší lak odstanit nějakou menší bruskou nebo použít louh. Jaký lak doporučujete?
Též mě to čeká, křeslo /plus nový potah/ a rohová polička, již se těším.
Když jsem dělala 4 jídelní židle, tak jsem použila pouze smirkový papír na dřevo a vlastní ruce, a šlo to velice dobře. Natírala jsem ale barevně namíchaným Balakrylem
Bezbarvý lak jsem použila na prahy, které jsem také pouze pořádně osmirkovala na pěkné dřevo a třikrát, podle návodu s odstupem, natřela bezbarvým, vodouředitelným lakem, matným. Možná to byla také značka Balakryl, ale již si to nepamatuji.
-- odstranit lak, opravit nátěr dřeva a znova nalakovat? Bruskou vezmete asi všechno.Namíchala bych původní odstín barvy, pokud chcete zachovat původní vzhled, ale již bych nelakovala navrch. Samozřejmě nevím, jakou technologií máte křesílko upravené z výroby.
Pokud si namícháte matný a lesklý Balakryl, obarvíte ho na příslušný odstín, tak výsledek je velmi příjemný, přirozený. Profesionální malíř-lakýrník mě za to pochválil, že jsem to trefila velice dobře.
Větší plochy laku by bylo asi lepší odstranit menší bruskou, ale různé kouty je lepší smirkový papír. Četl jsem někde na internetu, že dobrý je Lazurol na dřevo.
Barev a kvalitních je dnes velká řada. Vyberte si podle použití - vnitřní, na dřevo, na nábytek, můžete i ekologické, ředěné vodou, pokud jsou děti, tak to právě zohledníte.
Ten Lazurol jsem prolétla jenom zběžně a přímo na nábytek jsem tam neviděla, spíše na podlahy, ploty, okna, prostě technické věci. Možná by se něco našlo, něco je i vodou ředitelné. Pohledejte si sám, zkušenost s touto značkou nemám, možná někdo napíše více.
Madla křesla je podle mne malá plocha, tedy já osobně bych si s tím dala práci. Pokud nemáte čas, tak si rovné plochy vezměte bruskou a dosmirkujte ručně. Není to žádná věda.
Na rovné plošky jsem použila menší, dřevěný špalíček, který jsem omotala smirkovým papírem. To trošku urychlí práci.
Dá se i koupit smirkovací ploška se sponkami, ale mám pouze větší, tak podle potřeby, třeba již i vyrábějí menší.
lak a dřevo (zejména madla) jsou poškozené od slunce resp. potu. Dřevo má odstín borovice a navrch je bezbarvý lak.
Děkuji Vám za rady.
Děkuji všem za rady. Měl bych trochu strach použít nějaké sklo resp. střepy na odstranění laku.Cidlinu neznám. Louh je asi taky riskantní. Asi nejistější bude smirkový papír na dřevo a pohrát si. Lak resp. dřevo bylo poškozeno od slunce neboť křesla jsou u oken. Lak je jen ve velmi slabé vrstvě. Co se týká vodou ředitelného Lazurolu, viděl jsem nějaké video s jeho použitím. Asi dfám dotaz na poradnu Barvy a laky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.