Nejste přihlášen/a.
Na štítku na stolním rádiu je uvedeno napětí 6V (4 baterie 1.5V), je to typ "D" R20.
Byterie jsou vybité a já nerad používám jednorázové baterie z ekologických důvodů. Nabíjecí baterie typu "D" se prodávají jen s nižším napětím - 1.2V, dohromady 4 baterie by daly 4.8V (ne 6V uvedených na štítku).
Fungovalo by rádio, nebo by se to příliš rychle vybíjelo a nefungovalo? Děkuji
Pokud máte možnost změřit napětí, tak obětujte ještě jednu sadu normálních (nenabíjecích), a změřte napětí, když Vám rádio přestane hrát. Podle toho posoudíte jestli rádio utáhnou ty nabíjecí.
Já například mám foťák na 4 AAA = 6 V, nebo speciální akublok (nabíjecí) na 6 V, a bez problémů tam používám nabíjecí z Lidlu, které také dávají dohromady 4,8 V.
Je třeba to vyzkoušet.
Vyzkoušej, uvidíš. Je to typ od typu. Sám bych očekával, že bude fungovat. Jen obecně mám špatné zkušenosti s nabíjecími články D a pokud to rádio používáš často jako nepřenosné, zvážil bych napájení ze zásuvky měničem 230/6V.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.