Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1.2V nestačí když je na štítku 1.5V?

Od: postcd® odpovědí: 6 změna:

Na štítku na stolním rádiu je uvedeno napětí 6V (4 baterie 1.5V), je to typ "D" R20.

Byterie jsou vybité a já nerad používám jednorázové baterie z ekologických důvodů. Nabíjecí baterie typu "D" se prodávají jen s nižším napětím - 1.2V, dohromady 4 baterie by daly 4.8V (ne 6V uvedených na štítku).

Fungovalo by rádio, nebo by se to příliš rychle vybíjelo a nefungovalo? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

achjo
hodnocení

3x

Pokud máte možnost změřit napětí, tak obětujte ještě jednu sadu normálních (nenabíjecích), a změřte napětí, když Vám rádio přestane hrát. Podle toho posoudíte jestli rádio utáhnou ty nabíjecí.

Já například mám foťák na 4 AAA = 6 V, nebo speciální akublok (nabíjecí) na 6 V, a bez problémů tam používám nabíjecí z Lidlu, které také dávají dohromady 4,8 V.

Je třeba to vyzkoušet.

rv*
hodnocení

2x

Vyzkoušej, uvidíš. Je to typ od typu. Sám bych očekával, že bude fungovat. Jen obecně mám špatné zkušenosti s nabíjecími články D a pokud to rádio používáš často jako nepřenosné, zvážil bych napájení ze zásuvky měničem 230/6V.

hodnocení

Ty baterky tam mám vlastně jen kvůli tomu aby se mi nevymazala paměť naladěných frekvencí. Rádio zřídka kdy používám bez sítě. Mám nabíječku na které je indikováno že je dělaná na baterie D o napětí 1.5V, tak doufám že to bude v pořádku když do ní dám 1.2V.

hodnocení

oprava 1.4V na nabíječce (C or D type with USB)

hodnocení

2x

Těžko říct. Asi jak který spotřebič. Třeba čidlo meteostanice mám na tři tužky a když klesne napětí na 1,44V na článek, tak už nefunguje!

hodnocení

2x

A nebudou ty čtyři nabíjecí články R20 dražší, než celé rádio?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]