Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepení keramiky

Od: gowd odpovědí: 6 změna:

Zdravím, dětem spadla keramická soška a ulomila se její malá část. Zbylo nám doma lepidlo v tubě Chemoprén Extrém a chci se zeptat, jestli je možné ulomenou část tímto lepidlem přilepit nebo musíme koupit nějaké speciální lepidlo? Děkuji.

doplněno 17.03.18 18:04:

Děkuji všem za odpověďi. Jedná se o malý kousek keramiky, který není vystaven žádnému namáhání.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

Naneste ho na každou část,nechte zavadnout a silně přitlačte k sobě.Je vhodný.

hodnocení

1x

Není příliš vhodný, je to kontaktní chlorkaučukové lepidlo, to je určeno k lepení nenasákavých materiálů - ideálně pološně. Takže nanesete jednu plochu, druhou a pak po zaschnutí to silně přitlačíte na sebe. Keramika však je nasákavá a ta plocha lomu nebude příliš velká. Vhodné jsou třeba epoxidová lepidla, mě se rovněž osvědčilo použití PUR lepidel - přikladně mrazem roztrhaný květináč, rozbitá keramická miska na více kusů. Použil jsem Soudal 60A, ten mám na kostrukční lepení dřeva, keramiku lepí také dobře. Pokud však jde o sošku, je lepší ten epoxid.

zajixxx*
hodnocení

0x

Jsem také pro epoxid, chemoprén je i po zatvrdnutí pružný... Epoxit se na keramiku používá i v průmyslu...

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím, mně se u mého kafáčku ulomilo ouško . Slepil jsem to vteřinovým a už to drží rok jako čert. Je to poměrně těžký pullitrový hrnek a byl jsem velice mile překvapen.

Instalater a mohu se zeptat které konkrétně vteřinové lepidlo jste použil? Já totiž chci na zkoušku slepit ten unašeč-převodovku, která je z plastu a rozlomila se na půlky. Sice jsem si už koupila náhradní, ale chci to zkusit slepit, jestli to vydrží. Díky.

instalater*

suzymon-který konkrétní typ to byl, to vám bohužel nemohu říci , nebo bych si vymýšlel. Už to bude možná více jak rok. Schválně jsem si dal do vyhledávače vteřinové lepidlo - obrázky a nestačil jsem se divit co to je druhů. Měl jsem asi obrovské štěstí , že jsem kápnul na to pravé. Hrníček je poměrně těžký a tím ouškem rozlomeným asi na 4 kusy držím každý den vice jak 3/4 kila . Ze začátku jsem si říkal , že to je jenom kvůli estetice - (miluji keramické hrníčky z domácí dílny) ale byl jsem opravdu velice mile překvapen jak to drží. Vám přeji ať se zadaří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]