Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový kotel-porucha

Od: dave76* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem si pronajal byt,kde je vytápění plynovým kotlem.Kotel začal házet chybu F28 a i po restartu běžel jen chvilku a zase chyba.Potřebuji na dva dny odjet a nevím,jestli mám kotel vypnout a zastavit přívod plynu,nebo můžu nechat kotel zapnutý než se vrátím a přijde technik problém opravit?Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, bylo by dobré zjistit, co ta signalizace znamená (bude to v návodu, který máte Vy nebo majitel bytu / kotle). Pokud nyní nemáte čas toto zjišťovat, tak kotel vypněte + přívod plynu k němu (stejně netopí). Po návratu domů zkuste zjistit důvod poruchy a třeba to odstraníte sám (např. dopuštění vody do systému). Zdravím!

hodnocení

0x

Zkuste sem napsat přesný typ kotle. Závadu nejspíš způsobují "špinavé" zapalovací elektrody.

Po dobu nepřítomnosti ho raději vypněte.

hodnocení

0x

Předpokládám, že i když to utajujete, jde o Pantera. Tam je to dost častá chyba :

energoportal.cz/...

Aha - tak Vaillant ! No i ten se tady už řešil :

poradte.cz/...

dave76*
hodnocení

Kotel je Vaillant,ale přesný model nevím.Už jsem hledal co to může být za chybu,ale sám to neopravím.Kotel jde po restartu tak max do jedné hodiny a zase hodí chybu.Tak ho vypnu+přívod plynu a počkám na servis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]