Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Surové dřevo na topení

Od: mark2 odpovědí: 7 změna:

Zdravím hledám způsob jak ušetřit nějaké peníze na vytápění. Tak mě napadlo koupit surové dřevo. A proto se ptám zda nevíde kde koupit na Ostravsku surové dřevo díky.

doplněno 17.03.18 12:02:

Mám na mysli neštípane dlouhe cca 5m a víc. Prostě holé kmeny.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Se dřevem tedy dělám celý život, ale pojem ,,surové dřevo´´ mě poněkud minul. Pokud hodláte nakoupit palivové dřevo, tak i na Ostravsku je možnost - např : drevokukucka.cz/...

Pokud však hodláte přímo v lese skácet nějakou souš, tak to jsme vždy řešili s hajným. Jenže to chce aspoň určité zkušenosti, pilu a aspoň auto s vlekem.

hodnocení

0x
Pokud chceš koupit celý klády, zastav se za hajným. Nebo za nějakými lesáky. Ty by ti to mohli i dovézt k baráku.
hajnej

Surové dříví, v tomto případě jsou poptávány SK = surové kmeny, normované názvosloví, kdo dělá celý život se dřevem by měl znát... Ano, nejlépe za nejbližším hajným. Domluvit si přes něj i dopravu, či kontakt na nějakého dopravce co má auto s HR = hydraulickou rukou. Běžně se vyplatí tak 15 m3. A nebo za nejbližším revírníkem a u něj (to jsou LČR = Lesy České Republiky) si nadělat dříví v tzv. samovýrobě.

hodnocení

0x

Po zadání "surové dřevo ostrava" mi vyběhlo spousta odkazů.
Kde je problém?

mark2
hodnocení

Problém je v tom že ty odkazy odkazuji na překupníky se dřevem. A ti už neproávaji surové dřevo ale pouze upravené.

hajnej

Překupmíci jsou dnes skoro všichni! Proto radíme toho zelenokabátníka alias hajného.*tyty*

Hned v prvním odkazu z google je uvedeno i surové dříví.
Obvolal bych vše v okolí a popřál se na cenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]