Nejste přihlášen/a.
ahoj...řeším otázku nové antény..Jaký je rozdíl v signálu, bokud by se rozhodl montovat anténu pod izolovanou střechou a pokud by ji dal na komín..
Anténa na domě ještě žádná nebyla..
Bude anténa pod střechou o hodně slabší signál, děkuji za radu P.
děkuji všem za reakce a doporučily by jste mi nějakou anténu, která by to pod střechou zvádla? a co vše k příjmu potřebuji? zvládnu to vše sám?
Ahoj, dobrá zpráva, anténa ve většině případů může být v teple! Digitální signál umožňuje použít anténu levné konstrukce typu matrace s ukrutným zesilovačem a zahltit tak přijímací zařízení tím vším bordelem, který pochytá i za taškama. A protože se nepřenáší obraz v analogové formě, ale jen informace, zařízení si to přebere a je spokojené. Samozřejmě existují vyjímky, bydlení v dolíku, nedostatek vysílačů nebo jejich slabý signál, rušení eltééčkem aj. Chce si to nejdřív vyzkoušet, provizorně, ale i nějak déledoběji.
Anténa kam? No především tam kde je dobrý signál a podle toho řešit upevnění. Systém "sem se mi to hodí dát" a pak si stěžovat, že není signál, nebo je blbej je ta nejhorší volba. Mimochodem signál se hledá v kulovém prostoru takže anténa nahoru dolu, doprava doleva. dopředu dozadu a jesště natáčet k vysílači...
A mám také dojem že na komín se nesmí nic montovat!
píši , že mám dojem, že se nesmí,ale to není podstata odpovědi.
Podstata je dát anténu tak kde je signál a ne hmuché místo. A že TV signál má maxima a minima v elmag. poli je stará věc.
Televizní signál digitální televize není příliš ovlivněn umístěním antény,stejně jako u telefonů je možno kvalitní obraz získat kdekoliv v domě.Dokonce v místě do 30 km od vysílače vystačíme i s náhradní pokojovou antenou.Leckdy dává kvalitnější signál,než YAGI, vysoko na střeše a dlouhý svod k ní.
JABRAKA
Kdyby tomu tak bylo, tak nemám co jíst. Bohužel(bohudík) tomu tak není.
Televizní signál je zcela zásadně ovlivněn umístěním antény.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.