Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřezání díry pro dřez

Od: macek71® odpovědí: 31 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit ,zda je možné vyřezat otvor pro dřez do této skřínky .Rohová skříňka na obr.1 a dřez na obr 2 . Nerozpadne se ta skříňka? Předem děkuji za odpověď

doplněno 16.03.18 12:26:

Vyfotil jsem to špatně ,tak ještě jednou

Vyřezání díry pro dřez

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
No, asi takhle. Trochu mě uniká snaha napasovat do rohový skříňky běžný dřez. Proč není v rohový skříňce rohový dřez?
Ale budiž.
Konstrukce rohový skříňky je taky taková, no zvláštní, ovšem teď už nezbývá nic jiného, než se s tím nějak poprat.
Dřez se nezadělává do skříňky, nýbrž do desky. Tudíž vyříznout v tý nesmyslný desce díru pro dřez, ovšem větší než je dřez a potom udělat díru v desce pro dřez, namontovat dřez a desku položit.
Ale bude to takový kočkopes.
Dej tam rohový dřez, vše bude jednodušší.

hodnocení

No sláva .Mám nový Ipad,tak v tom trochu plavu,omlouvám se ,nevím jak smazat ty špatné fotky.

Vyřezání díry pro dřez #2
barbakan*

Rozměry dřezu asi znáš, ale není mi jasné na kterou škříňku ho chceš vložit. Je to rohová nebo ta napravo? Podle umístění odtoku, bych řekl, že ta rohová a pokud v ni vyřízneš otvor, určitě se časem deska zlomí a tedy bych ji vyztužil.

hodnocení

Ano do té rohové.

barbakan*

Předpokládám, že tam budou i dvířka, která by mohla trošičku bránít prolomení desky, ale raději bych udělal výztuhu. Vem si, kolik váží voda ve dřezu + nádobí.

hodnocení

To je pravda,proto se ptám.Ikdyž ta pracovní deska co bude naní je dost masivní.A když se ty skřínky přišroubují zespod k té pracovní desce,tak to zase takový problém nebude,ne?

barbakan*
hodnocení

0x

Svět je vzhůru nohama.

Vyřezání díry pro dřez #3
16.03.18 12:32
hodnocení

*smich*

hodnocení

0x

A kde že má být ta díra?

hodnocení

V té rohové skřínce

krtek66

tak v rohové skříňce 100% nebude...a zkus přijít na to, proč...:)

Upřesni. Je více (nejméně 3) možností.

hodnocení

No měl tam být,tak to bylo navrhnuté.

"tak v rohové skříňce 100% nebude...a zkus přijít na to, proč"

Tak tam klidně bude. A zkus přijít na to, proč ...

hodnocení

Protože by se to rozpadlo

Nesmysl. Stačí trochu přemýšlet;)

hodnocení

Jak jsem to psal výše.Bílá deska se zespod přišroubuje k pracovní desce a tím se to celé zpevní.A to musí držet ,ne?

krtek66

v momentě co udělá díru v jakémkoliv místě tak oslabí celou desku a hrozí, že deska následnou další váhou praskne a zlomí se. Nemá totiž žádnou další podporu ze spod. Takže buď tam ještě něco chybí co neřekl nebo o čem nevíme a nebo si tazatel neuvědomuje rizika.

hodnocení

Nic tam nechybí ,jen dvířka a zadní sololak.

krtek66

tak v tom případě bez podpory se ta deska pravděpodobně zlomí

Sama od sebe? Vždyť nic neponese.

jofa*
hodnocení

0x

Je to z křížkem po funuse, ale podle mne jste tu desku měl udělat jinak na rohový dřez. Stejně tak dole.

Vyřezání díry pro dřez #4
hodnocení

No ted uz to vim,delala to firma,jako skládačku .Zadaní bylo ,že dřez bude v rohové skříňce.Neřešil jsem,jak tu skřínku udělají.Kde bude dřez věděl. Tenhle roh jsem měl předtím,a chtěl jsem ten pravoúhlý.

barbakan*

Nepsal jsi, že budeš dávat i pracovní desku, ale proč nemáš rohový dřez? Jak tam chceš ten obdélníkovy umístit a jak tam chceš dát takovou desku, která má 60 šířky? *alene*

hodnocení

0x

Hezká debata.

Takže k tomu dřezu by měla být šablona na vyříznutí otvoru. Podle ní vyřízneš díru. A jelikož je to v rohové skříňce, pak je třeba skříňku vyztužit. Buď způsobem, který navrhuješ, nebo stojatou výztuhou ode dna skříňky nahoru pod desku. S ostat ními detaily už si poradíš sám.

miso*
hodnocení

0x

Vrchna doska v tomto pripade nema prilis vyznam. Na lezato po vyrezani otvoru to nic neunesie. Treba ju bud nahradit lubmi - pasy DTD na storc - a spravit z nich vyztuzny ram, ktory sa pevne spoji s bocnicami korpusu. Dlhy predny lub spravte pokial mozno kolmy na drez tak, aby prechadzal kolmo popod stred drezu. Nebude prekazat odkladaciemu priestoru pod odkvapkavacou castou.

Druha moznost je pridat stlpik dopredu, ktory to podoprie. A vzadu to posilnit stlpikmi alebo lubmi.

hodnocení

Tak nevím jestli to vyztužení dost dobře chápu.Ty popěry jsou celkem jasné.Ale nějak se mi nechce věřit,že by se zlomla tato pracovní deska .Vždyť to má 38 mm .

Vyřezání díry pro dřez #5

miso*

Zlomit sa hned nemusi. Ale moze sa trochu ohnut, pretoze okrem drezu tam mate aj roh. Ak sa ohne, tak sa moze odskerit spoj medzi drezom a doskou alebo pracovnymi doskami navzajom. Medzerou sa do dosky bude dostavat voda. Doska zacne bobtnat a maknut. Bude to vyzerat nevzhladne. A nakoniec sa zlomi.

Prikladam obrazok, ako som to myslel. Vsetky casti su nosne - z DTD 18 mm. Zadna stena nemusi byt komplet. Staci - a mozno este lepsie - stlipik v zadnom rohu, idealne z dvoch dosiek, kazda z jednej strany do tvaru V, aby sa nebortil. Nakreslil som skrinku o sirke 80 cm, co je pre rohovu skrinku obecne malo. :) Ale uz sa mi to nechce prekreslovat. Asi je jasne, do ktorej casti sa vojde drez. Pre vacsie rozmery by drez mozno vosiel aj obratene a dlhy lub by nevadil pristupu k odkladacej ploche.

Vyřezání díry pro dřez #6

sollik*
hodnocení

0x

Navrhuji vzít fix a namalovat jak velká díra příjde do skříňky vyříznout a co tedy vlastně zbyde. Takhle z fotky těžko posuzovat.

Jen taková technická - co bude na zdi za pracovní deskou? Já jen že montujete linku a stěna není ještě pořešená ...

Třeba tam dá sklo a to se lepí naposled.
hodnocení

Ano sklo.Už vyřešeno.Dřez bude jiný a jinde.Přetáhnu vodu.Bude to nejlepší řešení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]