Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit ,zda je možné vyřezat otvor pro dřez do této skřínky .Rohová skříňka na obr.1 a dřez na obr 2 . Nerozpadne se ta skříňka? Předem děkuji za odpověď
doplněno 16.03.18 12:26:
Vyfotil jsem to špatně ,tak ještě jednou
Rozměry dřezu asi znáš, ale není mi jasné na kterou škříňku ho chceš vložit. Je to rohová nebo ta napravo? Podle umístění odtoku, bych řekl, že ta rohová a pokud v ni vyřízneš otvor, určitě se časem deska zlomí a tedy bych ji vyztužil.
Předpokládám, že tam budou i dvířka, která by mohla trošičku bránít prolomení desky, ale raději bych udělal výztuhu. Vem si, kolik váží voda ve dřezu + nádobí.
"tak v rohové skříňce 100% nebude...a zkus přijít na to, proč"
Tak tam klidně bude. A zkus přijít na to, proč ...
Jak jsem to psal výše.Bílá deska se zespod přišroubuje k pracovní desce a tím se to celé zpevní.A to musí držet ,ne?
No ted uz to vim,delala to firma,jako skládačku .Zadaní bylo ,že dřez bude v rohové skříňce.Neřešil jsem,jak tu skřínku udělají.Kde bude dřez věděl. Tenhle roh jsem měl předtím,a chtěl jsem ten pravoúhlý.
Vrchna doska v tomto pripade nema prilis vyznam. Na lezato po vyrezani otvoru to nic neunesie. Treba ju bud nahradit lubmi - pasy DTD na storc - a spravit z nich vyztuzny ram, ktory sa pevne spoji s bocnicami korpusu. Dlhy predny lub spravte pokial mozno kolmy na drez tak, aby prechadzal kolmo popod stred drezu. Nebude prekazat odkladaciemu priestoru pod odkvapkavacou castou.
Druha moznost je pridat stlpik dopredu, ktory to podoprie. A vzadu to posilnit stlpikmi alebo lubmi.
Zlomit sa hned nemusi. Ale moze sa trochu ohnut, pretoze okrem drezu tam mate aj roh. Ak sa ohne, tak sa moze odskerit spoj medzi drezom a doskou alebo pracovnymi doskami navzajom. Medzerou sa do dosky bude dostavat voda. Doska zacne bobtnat a maknut. Bude to vyzerat nevzhladne. A nakoniec sa zlomi.
Prikladam obrazok, ako som to myslel. Vsetky casti su nosne - z DTD 18 mm. Zadna stena nemusi byt komplet. Staci - a mozno este lepsie - stlipik v zadnom rohu, idealne z dvoch dosiek, kazda z jednej strany do tvaru V, aby sa nebortil. Nakreslil som skrinku o sirke 80 cm, co je pre rohovu skrinku obecne malo. Ale uz sa mi to nechce prekreslovat. Asi je jasne, do ktorej casti sa vojde drez. Pre vacsie rozmery by drez mozno vosiel aj obratene a dlhy lub by nevadil pristupu k odkladacej ploche.
Navrhuji vzít fix a namalovat jak velká díra příjde do skříňky vyříznout a co tedy vlastně zbyde. Takhle z fotky těžko posuzovat.
Jen taková technická - co bude na zdi za pracovní deskou? Já jen že montujete linku a stěna není ještě pořešená ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.