Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síla odpadní trubky od WC

Od: fik odpovědí: 8 změna:

Ahoj,konečně jsem se dostal k renovaci koupelny. Mám možnost získat odpadní trubky o průměru 110mm téměř zadarmo. Otázka zní,bude to stačit? Potrubí bude na ležato s předepsaným sklonem 3% o délce 11 metrů. Do něj by bylo zapojeno 1x WC,2x umyvadlo a 1x vana.

Díky moc všem

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
15.03.18 18:17
hodnocení

4x

ano, bude

pecenkav*
hodnocení

3x

Jak už psal přede mnou, bude to stačit, ale taky potom pozor na to, jaké jsou to materiály, abys je uměl správně spojovat a nevyrobil sis nějaký problém do budoucna

doplněno 15.03.18 18:54:

To jsou HT, tak ty jenom do těch spojů přes gumy, to je potom v pořádku.

fik
hodnocení

Normálně plastové roury s integrovaným gumovým těsnícím kroužkem které se jen zasunou do sebe. Šedé nevím jak se tomu přesně říká. Známému zbyly ze stavby

krtek66
hodnocení

2x

WC průměr 100, vana průměr ideálně 70, ale stačí i 50, umyvadlo ideálně průměr 40 může být i 32 (chromové sifony mají menší průměr než plastové)

instalater*

krtek - to nemyslíš vážně od umyvadla 40 nebo dokonce i 32. 40 dávám pouze na pračku .

hodnocení

2x
Po zkušenostech doma bych rozhodně nepodcenoval spád a světlost potrubí od pračky například.

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím, já osobně bych dal posledních 5 m průměr 125. Umyvadla v 50 a pokud to je dvojumyvadlo , tak propojuji odpady před výustkem ještě mezi sebou -takový bajpas. Na vanu dávám odbočku 110x 75 a část táhnu ještě v 75. Samozřejmně nezapomeň na přivzdušnění ( odvětrání) odpadu. Pokud budeš dělat odvětrání koupelny , tak popřemýšlej o odvedení kondenzu do odpadu.

hodnocení

0x

Ano bude to OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]