Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řezání dlažby, jakou el. řezačku?

Od: dejv111* odpovědí: 15 změna:

Zdravím!

Poraďte prosím nějakou elektrickou řezačku na dlažbu s diamantovým kotoučem do 3 tisíc (chlazení vodou)

A ještě technická... Jak nejlépe a čím vyříznout vnitřní oblouk v dlažbě? Potřebuji obložit 1/4 kruhovou sprchovou vaničku.

Děkuji.

Řezání dlažby, jakou el. řezačku?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
No nevím, řezat všechno el. pilou mi přijde dost zbytečné. Ruční řezačka je přesná, rychlá, tichá.
Na ten oblouk pak bez problémů stačí flexa s diamantovým kotoučem.
dejv111*

Ruční řezačku už mám, tou bych chtěl dělat rovné řezy (lomy). Tak nějak jsem doufal, že tou elektrickou budu schopný dělat jiné tvary než rovné. Jo, flexa je jedna z možností, ale jak ji udržet tak, aby byl řez přesný...

Když to nesvedete, nejste si jistý nebo to neumíte tak si to nechte udělat od profesionála! Ten to svede i bez elektrické vodní řezačky jen s flexou (rovné řezy s tím uděláte stejně jako řezačkou s kolečkem ) a diamanťákem určeným na řezání obkladů!nebnerte to ale jeko Vaše snižování-sám jsem vyučen obkladačem ale toto neumím ,fakt je ten že od vyučení v roce 80 jsem toto nedělal!

Úplně jednoduše...
1) Nakreslíte si tvar jaký chcete.
2) flexou odbrousite glazuru přesně podle požadovaného tvaru
3) nakonec po malých kouskách odřezáváte nepotřebnou část dlažby.
.
Nedá se to moc dobře popsat. Nicméně kdyby vám to někdo jednou ukázal, tak zjistíte, že to opravdu není nic složitého.
dejv111*

Díky diesele! Právě naopak, je to pro mě pohon, že tu existuje něco, co se ještě mám naučit. :) Rád se učím novým věcem a zkusím si tedy i flexou udělat co nejpřesnější oblouk. A když to nevyjde, tak co... Bude to jen druhořadá koupelna v druhém patře... :)

Díky requide, myslím, že si to umím představit, ale budu si asi muset sehnat flexu, kterou udržím v jedné ruce, mám teď jen větší Makitu na 150 kotouče :).

youtu.be/...

youtu.be/...
Takhle velký oblouk jde říznout i tak jak je na druhém videu, ale menší je pro mě jednodušší řezat jak jsem popsal.
dejv111*

Výborně! Ještě jednou děkuji! Palec hore! *palec*

Na toto používá 115mm rozbrus.Dělají to jak to popsal kolega rádce.Přeji dobré pořízení.Jo a ještě postřeh , řežou to vždy na desce polystyrenu.

hodnocení

2x
Pokud je opravdu vanička tak křivá, že to neschovává několik mm silikonu, koupil bych pásku.
mpl-stavebniny.cz/...
Olepil glazuru, na pásku nakreslil rádius a flexou s dia kotoučem opatrně vyřízl tak, aby kotouč nabíhal do dlažby přez glazuru.
Páska to podrží aby se nestipala.
Tvar nebude dokonalý, proto bych mezi dlažbou a vaničkou nechal minimální spáru a nepřesnosti řezu schoval v silikonu.
doplněno 16.03.18 09:09: Dia kotouč nekupujte ten nejlevnější, není s tím hezká práce.
dejv111*
hodnocení

Díky kejikle! Toto řešení zní také zajímavě. Kotouč jsem objednal přímo určený na řezání dlažby celistvý bez drážek, tak uvidíme.

A ještě se zeptám. Máte nějakou zkušenost s elektrickými vodou chlazenými řezačkami? Nějaké doporučení byste měl?

barbakan*
hodnocení

0x

Ruční řezačku s kotoučem chlazeným vodou snad žádná firma nenabízí.

dejv111*

Prosím Vás, kdybyste si mohl otázku přečíst ještě jednou a pak odpověděl, byl bych Vám vděčný. Napovím, že jsem o ruční řezačce nikde nepsal. :) Děkuji.

jabraka*
hodnocení

0x

V jiném příspěvku jsem doporučoval položení dlažby před nalepením obkladů.Lépe řečeno,nalepí se stěna bez spodní řady obkladů.Pak se nalepí dlažba a dokončí se obklady stěny.Pak není nutné vykružovat přesné oblouky..Postačí uříznutí do roviny a vylámání oblouku kleštěmi.Hrbolatý okraj se přikryje obkladem

JABRAKA

dejv111*

Omlouvám se, možná jsem se špatně vyjádřil. Zkusím to lépe. Potřebuji nejdříve uložit vaničku sprchového koutu, která je vysoká asi 4 cm. Po usazení vaničky bych chtěl teprve pokládat dlažbu na zem. Vím, že jednodušší by bylo nejdříve položit dlažbu a poté na tuto dlažbu usadit vaničku, ale mám bohužel takvou vaničku, která není úplně rovná a myslím si, že by to nevypadalo dobře ani po zasilikonování. Proto bych rád znal postup, který by zaručil co nejpřesnější opracování obkladu, abych ho mohl na přesno lepit kolem vaničky, ale hlavně co nejpřesněji vyříznout rádius na dlažbě. Máte někdo nějaký nápad nebo postup?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]