Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych požádat o názor, jakou tloušťku zvolit na husí krky. Mám dvojtou stěnu mezi kterou je mezera přesně 30mm, tudy potřebuji natáhnout husí krk. Minimální tloušťku potřebuji 20mm, aby tam byla nějaká rezerva.
Moje úvaha:
- pokud zvolím husí krk 20 (22)mm průměr do pravého úhlu (do desky) ho neohnu, zlomil by se a kabel by nešel protáhnout.
- husí krk 30mm umístím za desku a do strany vykrojím otvor, kterým protáhnu kabel. Získám tím maximální možný prostup, ale celý husí krk mi v budoucnu může slítnout k zemi a už ho nenajdu. Asi to tedy přitluču hřebíčkem ke stěně? Dělá se to tak?
Kloním se k průměru 30mm.
Děkuji za názor.
Buď použijete průměr 32mm a zajistíte ho sádrou, nebo použijete více trubek o menším průměru (hlavně v případě různých sítí - 230V, data, TV...) a zajistíte u otvorů i po trase zase sádrou...můžete použít i plastové příchytky, určené pro tuhé trubky, ale lépe drží sádra...v ní ukončíte trubku, ta pak při montáži vedení "neuhýbá"
Dobrý den, to zas bude nějaký "med", jako s tou stěnou k filtru do akvária, kde až později a z obrázku bylo patrné, oč vlastně jde . Takže to odhadnu, že jde o falešnou stěnu třeba za TV. Volil bych silnější krk, aby tam šly kabely volněji a možná půjde některý protáhnout i s konektorem na konci. Pro uchycení do zdi bych raději volil vrut s podložkou (aby se krk nevytrhl) nebo i hřebík s podložkou (pokud je stěna dřevěná, resp. z desky). Uchycení krku by mělo stačit jen na dvou koncích (v tom otvoru, jak píšete a na druhém konci krku, kde bude zřejmě také otvor). Pokud by byly otvory ve falešné stěně větší, tak by se tam mohl krk zasunout i šikmo (ze strany a jeho přesah zaříznout do roviny) - nemusí být kolmo k otvoru ve stěně a řešit ohnutí do pravého úhlu, což by skutečně nešlo. No, jsem zvědav, kam se posuneme s dotazem po Vašem eventuálním doplnění. Zdravím!
clayman - a ta předstěna je už hotová nebo ji budete připevňovat na zeď až nyní? Ovšem, do hotové budete špatně dostávat už ten husí krk - takže, nejdříve bych připevnil krk ke zdi (možná viz rada výše) a asi do S (tím tam budou oblouky a nikoliv pravý úhel) a přes větší otvory v předstěně vytáhnout krk ven (a zaříznout do roviny - v krku bude potom oválný otvor, což nevadí). Jenom nevím, jestli jsem to popsal dost srozumitelně.
clayman - jo, tak to je dobře, že je to zatím ve výstavbě. Nevím, kudy krky povedou, ale možná budete muset některý z těch nosníků přerušit (a upevnit znovu konce do zdi) a krk vést "skrz" nosník. Kdybych nebyl líný a neměl od TV tolik kabelů, tak bych si to také udělal (navíc, např. SCART bych stejně neprotáhl).
Ovšem, je to potom atraktivní a hezké na pohled. Hezčí řešení je už pak jen TV za zrcadlem - už se to zde také řešilo.
Takže nakonec multimedia...než to dokončíte, podívejte na řešení Fraenkische, tady přímo katalog,případně další řešení, případně využít jako podklad pro vlastní řešení...občas používám třeba toto + krabice...výhodou je použití "placaté trubky", dají se jí protáhnout případně i konektory...i další rádci doplní své zkušenosti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.