Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Marlenka- okraje?

Od: mernet® odpovědí: 19 změna:
Po nejake dobe jsem si koupil Marlenku a ejhle, mizly ty mnam okraje. Je to jen nahoda nebo to je uz standart? Ted uz je to takove nic moc a priste uz se urcite poohlidnu po necem jinem.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak, jak máme různé priority, tak máme i různé chutě...a taky co člověk, to názor...jinak mohu doporučit návštěvu Marlenky v Lískovci, blízko Frýdku Místku... exkurzi je možno dohodnot telefonicky...doporučuji i pro rodiče s dětmi...neberte to jako reklamu, nic s nimi nemám, jen jako doporučení po návštěvě, byli jsme tam v úterý 6. března a nelitujeme...moc chutná byla MARLENKA s citrónovou příchutí, PACHLAVA a k tomu káva jejich produkce...a ještě k otázce - je to standard; ale mají poměrně velký výběr těchto medových výrobků...mohl by si vybrat skoro každý...ne vše je všude v prodeji, záleží na objednávajícím...

doplněno 13.04.18 21:33:

Tak mi to nedalo a napsal jem výrobci...

Dobrý den.

Setkal jsem se víckrát s podobným názorem, tady jeden z nich: Po nějaké době jsem si koupil opět Marlenku 800g, kakaovou-tu mám nejradši, zrovna ji měli v akci v Tescu. Otevřel jsem obal, rozřízl folii a koukám, takové ty napatlané okraje tou bílou pastou (složení neznám-možná na obale) prostě tam už žádné nejsou..je to takové teď nijaké, sušší. Vnitřek je chuťově stále stejný, jen ty mňamkové okraje prostě zmizly a to k Marlence vždy patřilo. Proto se ptám, jestli je to jen náhoda-že třeba mám "vadný"kus, nebo to tak prostě už je, že možná začali šetřit i na tomhle? www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/41234-marlenka-okraje.html?datum

Byli jsme u vás na exkurzi 6.března 2018 a moc se nám tam líbilo...i nákupy...Marlenku kupujeme od počátků vaší výroby; a že je bez "mňamkových"okrajů jsem si ani nevšiml, snad manželka při krájení...Marlenka nikdy nevydrží do dalšího dne. A teď dotaz...je současný stav způsoben novou výrobní linkou? Při ruční výrobě byly i okraje? Dal bych vaši odpověď do Poradny, viz odkaz výše. Souhlasíte?

S pozdravem a přáním hezkého dne

nonek (v dotazu skutečné jméno)

Odpověď

Předmět RE: okraje - Marlenka kakaová

Odesílatel

M arek Slánský

Datum Čt 09:21

Dobrý den, posílám odpověď na vaše dotazy:

Máte pravdu, že jsme přestali okraje dortů mazat naším krémem. Je to z toho důvodu, že se k dortu díky krému přilepovala boční hrana papírové podložky, která potom při rozbalení dort esteticky poškozovala. Proto jsme krém dříve určený k bočnímu omazu přidali mezi pláty přímo do dortu, krému je v dortu celkově tedy stejné množství jako dříve. Jsme překvapeni vaším názorem, že je dort sušší, je to jen váš subjektivní pocit. Jiní zákazníci si na něco podobného nestěžují a nepotvrzují to ani naše senzorické zkoušky. Dort bez bočního omazu je nyní daleko čistší, nijak mu to neubralo na množství krému ani na chuti. Doufáme, že naše dorty vám budou i nadále stejně chutnat jako dříve, nehledě na kosmetické změny na jeho bočních stranách, díky kterým je náš dort esteticky pohlednější.

S pozdravem / Kind regards Ing. Marek Slánský Vedoucí zákaznického servisu / Customer service manager

Mobil: +420 734 412 658 E-mail: slansky@marlenka.cz Tel.: +420 595 177 432 MARLENKA international s.r.o., Valcířská ul. 434, 738 01 Frýdek Místek, Czech Republic

www.facebook.cz/MarlenkaOffical www.instagram.com/Marlenka_Offical www.twitter.com/MARLENKA_OFCL www.marlenka.com

Tolik výrobce...

iz*

Na to, že to není reklama, je těch odkazů až až...

Dal jsem tam odkazy jen proto, že se nám tam líbilo (s manželkou) a opravdu jsme tam byli...je to pár km od domova ...cca 30...pokud to vypadá na reklamu, prosím o smazání...jinak, pokud mne znáte, reklamu nemám rád...a ani rád mít nebudu...

danka86*

To jste do toho e-mailu pro výrobce jakože takhle na drzo okopíroval ten žoviální text tady z poradny? *alene*

Ano, ať vědí, v čem se mohou zlepšit, kde dělají chybu...jinak nevím o tom, že se nesmí použít autentický text...pokud nesmí, nasměrujte mně...a příště se tomu obloukem vyhnu...

hodnocení

Já nonku děkuji, že jste se ujal tohoto "případu" a trošku se stydím, že jsem tak neučinil vlastně já sám, který jsem tohle téma otevřel. Sice byť po mém, asi bych se normálně zeptal sám za sebe, jestli ty okraje které tam nejsou je jen náhoda nebo to už tak bude normálně a případně z jakých důvodů, nicméně alespoň všichni víme, na čem jsme*palec* Ale stejně asi ta trocha mazáního po okrajích, když se rozetře do plátků, tak to ani poznat moc nejde a ikdyž jak píší, že tehdy byl tedy vnitřek sušší, díky mazáního po stranách, tak se mi zdál naopak krémovější..asik to dělal ten "optický klam". Budu jim tedy věřit, že vnitřek je ted krémovější a zkusím se na to příště víc zaměřit, až si zase Marlošu koupím;)

72mona3*

A já bych jim zase nevěřila všechno ;)

Při jakékoliv stížnosti se většinou dozvíme, že "chyba je na našem přijímači". Tady pan Slánský napsal totéž: je to jen váš subjektivní pocit.

Spíš bych se zamýšlela nad tím, co z toho mohou mít. Nikdo jen tak neodstraní "nevzhledné" okraje, aby je pak vyhodil, že?

Ono ještě před nějakým časem dělali Marlenky ručně, těsto, pečení, náplň...i okraje...teď jedou na automatické lince, kde "skoro vše" dělá automat; od výroby těsta, pečení až po balení a ukládání v krabicích na palety...takže podle toho, co jsem viděl je "mazaní okrajů" asi kontraproduktivní...alespoň zhruba je vidět tuto linku na

videu (prvních 25sekund, pak je tam už jiná linka..), ten její provoz...

barbakan*
hodnocení

1x

Není nad to, udělat si Marlenku doma.

72mona3*
Není nad to, když vám ji doma někdo udělá ;)
hodnocení

Tak tak mona72;) sám bych to nezvládl, na to jsem levý. A víc to chutná "od někoho":)

hodnocení

Dívám se, psal jsem otázku horkou nití *smich*

Tak aby jsme se v tom vyznaly..po nějaké době jsem si koupil opět Marlenku 800g, kakaovou-tu mám nejradši, zrovna ji měli v akci v Tescu. Otevřel jsem obal, rozřízl folii a koukám, takové ty napatlané okraje tu bílou pastou (složení neznám-možná na obale) prostě tam už žádné nejsou..je to takové ted nijaké, sušší. Vnitřek je chutově stále stejný, jen ty mňamkové okraje prostě zmizly a to k Marlence vždy patřilo. Proto jsem se ptal, jestli je to jen náhoda-že třeba mám "vadný" kus, nebo to tak prostě už je, že možná začali šetřit i na tomhle?

alenaberuska

Tak já mám stejnou zkušenost s Marlenkou klasickou, tj. medovou, už asi 3x chyběly okraje - něco, co mám na Marlence nejradši. Bez nich je to suché - připadá mi, že i náplně uvnitř je méně. Možné také je, že šlo o Marlenku koupenou v Lidlu v akci - třeba rozlišují, pokud dávají dort "do akce", tak aby tolik "netratili". Jinak je asi v ČR normální, že co je dobré a prodává se, lidem chutná, se musí "zkazit", aby se na tom ušetřilo, peníze jsou přece až na prvním místě, že?

hodnocení

Jj Marlenka bez okrajů už není ta pravá Marlenka..kdyby teda aspoň byla větší náplň uvnitř*nevi*trošku by se to tím srovnalo.

hodnocení

0x

Pozeptejte se výrobce - buď vám to vysvětlí šetřením, nebo přizná technologickou chybu - a v nejlepším případě k omluvě přihodí "vzoreček" :).

pohanka*
hodnocení

0x

Kupuji tak jednou za rok, tak nemohu posoudit, již si nepamatuji. Ale při zhlédnutí nabídky výrobků, mě napadá otázka, proč se stále musí něco měnit a přicházet s něčím novým na trh, když jeden výrobek chutná, funguje a má úspěch. Zachovat kvalitu na kterou jsou lidi zvyklí a tu stále držet. Zákazník se k takovému výrobku bude stále vracet.

Různé vývojáře, zkušební techniky, koštéry a marketingové pracovníky může potom majitel klidně oželet a ušetřit peníze.

Je známo, že každá změna, je změna k horšímu.

Koupila jsem kdysi medové kuličky a víckrát je nekoupím, prostě to není již ono, samozřejmě jsou i dražší v porovnání na váhu s dortem.

danka86*

Výrobci holt potřebují "optimalizovat výrobní náklady", aby nemuseli daný produkt zdražit, když se třeba zdraží vstupní suroviny nebo nastane jiný objektivní důvod pro zdražení. Jak je známo, zákazník je citlivý na cenu, a každé větší zdražení výrobku s sebou nese vlnu nevole. Lidem se nelíbí, že mají za něco, co je vlastně pořád stejné a bez jakékoli další přidané hodnoty, najednou platit víc, a proto se to řeší právě takovým odrbáváním zboží.

K tomu navíc je třeba výrobky přizpůsobovat měnícím se trendům a současně sledovat i měnící se preference zákazníků, pokud chce výrobce udržet krok s dobou a nepropadnout v konkurenčním boji. Výrobek vždy musí být atraktivní, a to jak cenou, tak obalem, velikostí nebo složením a zázaník musí mít na výběr také z vícero chutí, aby pořád mohl zkoušet něco nového, protože stereotyp je nuda. Marketing je určitě důležitý.

pohanka*

To právě Danko si myslím že ne, jak vidíte dvě negativní zkušenosti s okrajem a již si to zákazník rozmyslí. Že chce nějaký zákazník zkoušet stále něco nového? To je právě ten neznalý, možná mladý zákazník. Ale nás starší potěší stabilní a vyzkoušená kvalita. Zkoušely se různé příchutě pacholíků-smetánků/ kiwi, banán, smetanový a stejně stále vyhrávají vanilka a kakao.

Ale chápu, taková je doba a trend. Třeba, jak co do největšího obalu dostat co nejmenší výrobek, aby zákazník byl překvapen až doma *smich*.

Napadlo mne, že úspora krému v dortu je jenom důsledek skokového zdražení másla.

hodnocení

0x

A není nad domácí *mnam*

Vím,že je pracnější.Ovšem nedávno jsem ho koupila.

O ceně raději nemluvím,jelikož byla hodně vysoká.A kvalita? Na bodu mrazu.

Místo krému nějaká nechutná,chemická hmota.Vyhodila jsem jej,nedal se jíst *blee*

Tak jsem se rozčílila a udělala domácí.

Ano,je sice trošku pracnější,ale vzhledem k tomu,že peču i dorty a další pracnější zákusky,nevadilo mi to.

Ta domácí a nefalšovaná chuť...Blaho na duši a na jazyku *mnam*

Recept mám odsud

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]