Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamera souseda

Od: daisy535® odpovědí: 14 změna:
Zdravím a mám dotaz ohledně kamery, kterou si soused nainstaloval na společné zahradě.
Má otázka zní, jestli může naší rodinu natáčet?
Osobně mi to dost vadí, protože na zahradě chceme mít soukromí. Soused ale tvrdí, že ji tam má kvůli zabezpečení auta.
Děkuji za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

6x

Pokud je to kamera se záznamem, tak nikoho takto zaznamenávat nesmí. Tedy bez tvého svolení.

A je úplně jedno že je to společný pozemek.

hodnocení

4x

Vlídně bych ho upozornil, že smí natáčet jen svůj pozemek, v žádném případě sousedův a už vůbec ne sousedy. Taky bych mu dal přečíst, na kolik ho ta sranda díky EU kravině s názvem GDPR může přijít.

gdpr.cz/...

datart2013
Dotaz byl na společné zahradě!

No právě ! Společné nerovná se moje. Takže kamera se záznamem jedině s povolením všech vlastníků.

iz*
hodnocení

4x

Natáčet Vás sice nesmí, ale nevím, jak mu v tom zabráníte.

hodnocení

Zabránim mu v tom tak, že vše ohlásim na PČR a budu doufat, že bude muset kameru odstranit.
ladinpraha*

Naděje umírá poslední ... Já prohlásím, že se jedná pouze o nefunkční maketu a jsem zvědav, kdo a jak mi prokáže, že to není pravda. Měl jsem na balkóně dvě kamery se záznamem, které zabíraly i chodníky a okolí, a nikdy nikdo ze sousedů s tím neměl problém. Možná proto, že se na veřejnosti nechovali nepatřičně.

hodnocení

My se nechováme nepatřičně. Tady se jedná o osobní soukromí. Také byste nechtěl, aby Vás někdo natáčel, když relaxujete na své zahradě.

111®
hodnocení

4x

koukněte se na stránky uoou.cz úřad na ochranu osobních údajů. Tam se případně můžete poptat, jestli má soused povolení na provozování kamery se záznamem nebo i bez něj. No a pokud nemá , podívají se na něj a dostane flastr.
Máte stejná práva na ochranu soukromí jako soused na ochranu auta...

iz*

Právo na ochranu soukromí bych upřednostnila (lidé by podle mne měli mít přednost před majetkem).

hodnocení

1x

@daisy535 - kamery, kterou si soused nainstaloval na společné zahradě... na zahradě chceme mít soukromí
Co tedy soused vlastně natáčí?

ondr
hodnocení

0x

"Společná" zahrada.. kdo je jejím legislativním majitelem? ... asi není stěžejním účelem kamery natáčet vaší rodinu.

Kdo nemá co skrývat, nemusí být nervozní. Pochybuji, že záznamy z kamery soused každý večer sjíždí... až Vám na zahradě někdo něco ukradne nebo něco zničí budete za kameru rádi ... ale ze zkušenosti, se vždy ozvou ti, kterým je právě z tohoto důvodu ta kamera nepohodlná.

Nic méně, nelze nahrávat veřejná prostranství kamerou, která záznam uchovává. Lze to pouze s povolením UOOU.

Spojení soukromí a společné zahrady je poměrně úsměvné a opravdu mi to spíše evokuje onu situaci "kdo nemá co skrývat, nemůže být nervozní"

iz*

Já to vidím jinak. Ze zákona má každý právo na soukromí. Postoj " kdo nemá co skrývat, nemusí být nervózní" jenom nahrává těm, kdo zákon porušují.

hodnocení

0x

A kde má to auto zaparkované? A také bych se zeptala, jak to je s tou společnou zahradou. To na ni máte přístup všichni? Ale v tom případě tam stejně nemůžete mít žádné soukromí, když tam může vlézt kdokoli. Jedná se o jeden dům, ve kterém bydlí víc nájemníků, mezi nimi teda také ten Váš soused, nebo ten soused bydlí ve vedlejším domě a míří kamerou na zahradu, kterou máte společnou s jinými obyvateli? Teda také by mi vadilo, kdyby si mne někdo natáčel a nemusela bych se ani chovat nějak nepřístojně. A myslím si, že on by si měl své auto zabezpečit jiným způsobem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]