Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměr potrubí na digestoř

Od: liborstolik odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, měním v kuchyni digestor, která má odtah cca 710m3/h, ale původní potrubí odtahu má průměr 125mm, výrobce doporučuje 150mm, bude to nějak vadit? Máte někdo zkušenost? Předělat původní potrubí by znamenalo spoustu stavebnich úprav. Děkuju.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

4x

mě zaujala spíše ta velikost odtahu. Naplno puštěné normální domácí kuchyňské digestoře mají odtah tak maximálně do 200m3/h. Více není potřeba. Vy máte třiapůlkrát tolik. Jestli se jedná o velkou digestoř někde ve velké hotelové kuchyni, pak ji asi nebudete moci využívat plný výkon, protože narazíte na dynamiku rychlosti proudění. Ono se to nezdá, ale trubka o průměru 150 má o polovinu větší plochu průřezu, než trubka 125.

doktpr365*

Komínové digestoře mají i větší velikost odtahu a těch 150cm pro odtah tam doporučují.

digestore.heureka.cz/...

hodnocení

2x
Osobně bych v tom žádnej problém neviděl
Neprovozuješ závodní kuchyn takže to běžný vaření ta 125 zvládne levou zadní

helin
hodnocení

2x
Záleží jak moc vaříte,ale vadit to nebude, mám to tak doma, doporučený průměr 150mm, já měl jenom 110mm a to jsem předělal na 125mm víc nešlo. Naroste rychlost proudění a tím i hluk,ale nedokážu posoudit jak moc oproti té 150ce, není to nijak dramatické, navíc plný výkon pouštíme málokdy,ale i tak je to v pohodě. Nebojte se toho.

hodnocení

1x

Hlavně si uvědomte, že těch 710m3/hod je při maximálním výkonu..a ten při "standardním" provozu používá naprosto vyjímečně (pokud vůbec).

Doporučuje se 7-10 násobná výměna vzduchu v místnosti...

Takže když to přepočítáme, tak těch 710m3/hod stačí pro kuchyni velikosti cca 41m2.

Dejte tedy pozor, aby Vám digestoř při plném výkonu neodsávala i polévku z hrnce.

liborstolik
hodnocení

liborstolik
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]