Nejste přihlášen/a.
Podle mne to důležité je a svařovat se teda musí. Mně tady totiž také jednou jeden "umělec" pokládal novou ipu na střechu a jen to přeložil a o dost víc, než píšete a zatékalo tam. Vyhodila jsem opravdu dost peněz, jednak za tu Ipu, pak jemu za práci a za všechno možné a pak také proto, že pak jsem to nejenom několik let všude matlala tím tekutým asfaltem, který není zrovna levný, abych to alespoň nějak opravila a nakonec jsem stejně musela nechat celou tu střechu udělat znova a pořádně. A ten první mi také tvrdil, že ty přesahy jsou tak velké, že zatékat nebude. A když pak při prvním lijáku teklo, tak mi jenom odvětil, že to není možné a basta. Neměla jsem v ruce nic, protože mi to dělal na doporučení jedné známé její zeť, že prý on je nesmírně šikovný. A nakonec jsme se kvůli tomu pohádaly i my dvě. Nikdy na tu patálii nezapomenu.
Jde jen o to, jaký máte sklon střechy. Pokud je rovná, potom se musí svařovat, nebo lepit. Ale pozor, klidně by mohlo jít o vlhkost vnitřní-páru, srážející se nad bedněním na lepence zespodu. Takže hlavně jde o konstrukci střechy, a o té neuvádíte vůbec nic. Tudíž z Vašich informací nelze určit, co je-bylo příčinou zatékání.
Když bude na pásy položena vrstva zdiva,nebo betonu,tlakem se pásy k sobě přilepí.Na spoje se může použít i asfaltoý penetrační roztok,tím se bezpečně pásy spojí.
JABRAKA
teoreticky se lepenka možná spojí, prakticky často nikoliv. Abystě měl 100% účinnost hydroizolace, tak jedině svařit. Víte, že ne celá plocha bude (s)tlačena?
Při dodatečném podřezání je vhodné použít několik vrstev lepenky.
ty fotky jsou teda hnus, taková práce nemá žádný význam. vzlínáníjí voda vám nic neříká, nečekejte zázrak že se něco jakože samo zatížením přilepí, nebo že cement to podrží, ne a ne a ne, tohle fakt nefungue.
Na fotkách je vidět podsekaná zed a vložená hydroizolace, která se po úsecích svařuje. Část podsekat, vyrovnat podklad, vložit izolaci a zazdít. Aspon tak jsem to pochopil já. Milan zde jasně píše, že pro odvedení kvalitní práce se svařovat musí, tak nevím s čím máte problém.
Mirku, ty fotky jsou teda hnus, taková práce nemá žádný význam.
Ale Vy asi vůbec nevíte oč jde. Lepenky jsou dvě vrstvy a všechny jsou svařeny. Další vrstva jsou silné igelity. Vlhkost již není.
Takže co je na fotkách špatně?
------------
ne a ne a ne, tohle fakt nefunguje. Pozor ať Vám nepraskne žilka.
Nebojte nepraskne, jen mě fakt bere mizerná práce,ta co je na fotkách. Bavím se o izolaci ,to z čeho je dum slepen nehodnotím, 4druhy zdiva a duté cihle položené napříč. A ještě někdo přidá koment jak je to vlastně správně takhle, Nebojte o Ipe toho vím vážně hodně. Na fotkách je minimálně 6 chyb , z těch hlavních je vidět nedovařená Ipa třeba na prvním obrázku, podle toho jsem soudil že není vařena vubec. Další věc - podřezání provedeno nízko, popřípdě jak ted zajistíte aby stékajíci voda popřípadě sníh který napadne nešel po vrchní části izolace opět do zdiva.Ideální je mít ipu vyvařenou směrem třeba 25cm. Jde samozřejmě ipu vyvařit i směrem dolu, pak by se musel obvod celého obnažit až k základům, ipu vyvařit a vystavět přizdívku. Vím že při téhle dodatečné uprávě jsou možnosti omezeny,ale jde to opravdu ano..
Jsem rád, že Vám nepraskne žilka. Zdálo se mi, že se rozčilujete nad něčím, co jste neviděl celé. Bavíme se o svařování lepenky. Ta je ve dvou vrstvách svařená, v některých místech je opravdu nízko, proto se pak vařil pruh nahoru nad terén. (místnosti jsou utopené v terénu až do výše 120cm). Někde je terén odbourán. Na povrchu smíšeného zdiva je aplikován 20-24 cm silný polyš.
Důležitý závěr je, že lepenku je nutné svařovat, tak jak píše většina.
Proč? Vám neříká nic vzlínavost vody.Pokud ji nechcete svařovat,pak ji rovnou vynechte,protože stejně pak za pár let (pokud ještě poradna bude existovat)tu bude Váš dotaz :" Co s tím ,mám neustále mokré zdi od země?"
NE nebude plnit svoji fumkci pokud ji opravdu nesvaříte a 5cm je málo běžný přesah NEJMENŠÍ děláme 15cm ,vyžaduje se 25cm,jinak i plastová izolace proti vlhosti se svařuje.
vvvvv, a víte co mne překvapilo? Že já jsem Vám odpověděla podle mne dobře. Zažila jsem to a mluvila jsem ze zkušenosti. Ipa se svařit musí. Řekli mi to i pokrývači, kteří mi pak dělali střechu novou. Asi Vám moje odpověď nepřišla adekvátní, protože jsem ženská. Ale já mám na rozdíl od Vás, zkušenosti a i když Vy jste chlap, tak jám vím víc než Vy. A vím třeba i to, že dnes se dá koupit i Ipa, která má "samosvařovací" pásy. Ale ani tu bych teda já nekoupila. Cítím se docela uraženě Vaší nevšímavostí. Na všechny jste reagoval, pouze na mne ne. Ne že bych o to strašně stála, ale nadzvedlo mne to, že tady je evidentní, že když v takovýchto otázkách odpoví žena, tak je její odpověď ignorována, jakoby to byla nějaká "slepice", která neví co kvoká. Ještě štěstí, že tady jsou i chlapi, kteří mou odpověď uznali. I když jsem jenom ženská.
Protože pán řeší izolaci zdiva proti vzlínající vlhkosti a Vy popisujete izolaci střechy, která musí odolávat stříkající vodě, což je něco zcela jiného. Pardon.
Hubas, tak jsem to pochopila blbě. No jak je vidět, budu fakt jenom ta "slepice". Ale aktivní a abiciózní...
Na druhou stranu zde máme technologii sanace vlhkého zdiva podřezáváním lanovou pilou (diamantovým lanem) a zde se izolační pás vkládá s poměrně malými přesahy nebo technologií vrážení nerezových ocelových plechů. Ani v jednom případě není spoj vařený nebo nějak dodatečně vytěsněný a tyto sanace plní svoji funkci dobře, pokud vím. Jak je to tedy možné?
Pouze můj názor: Důvodem snížené funkce hydroizolace v místě nesvařeného a pouze přeloženého spoje je to, že v extrémním případě výplňový materiál (cementová malta) propojí neizolované zdivo níže s izolovaným výše a vznikne most, který vede vlhkost. Z logiky předpokládám, že zvýšením přesahu se riziko snižuje. Rovněž předpokládám, že tlakovým vyplněním vzniklé spáry ono riziko stoupá. Samotného mě to dost zajímá. Rozhoduji se mezi sanací kamenného zdiva (opuka 60cm) buď lanovou pilou (firma) nebo injektáží (svépomoc).
Hubasi pokud myslíte chemickou izolaci do vývrtů ve zdivu,pak Vás mohu upokojit-působí to velmi dobře! pracovali jsme na původně mlýnu (na trámu vytesaný letopočet,nepamatuji přesně, 1700,ale ůdajné zmínky o něm jsou daleko starší-jen prozajímavost,na břehu řeky Nežárky)Na jaře při tání a následném rozvodnění řeky dokud hladina řeky pepřesáhla vývrty tak bylo ve sklepě sucho,ale potom tam bylo,po přesáhnutí ,1,5m vody. mlýn byl obklopen vodou,ze strany "souše "50m! Firma co to dělala dávala zaruku 30 roků! ( mapy.cz/... )
Pokud se podřezává jak popisujete ,tak se dává samolepící lepenka ,která by se měla na spojích sama slepit ,nerez pechy se zatlokají s přesahem a asi tam může nepatrně vzlínat voda ,ale jsitě proti původnímu stavu to bude vše podstatně lepší.
jen ještěpoznámka k reakci na Suzi-na střeše taklé působí b´)vlastnosti viody takže byť je tam rozdíl-ale zase tak moc velký v působení vody není,,až na to že na střeše působí jen za deště!
Jde o "kapilární vlhkost", takže pokud jsou hydroizolace na-nad úrovní terénu, svařovat nic nemusíte; voda do kopce neteče, jde cestou nejmenšího odporu, takže i kdyby se někde nahromadilo její větší množství, prostě odteče do stran, pod lepenkou. Aby šla výš, musel by tam být tlak, nebo by se musela odpařovat, což je teoreticky možné, a potom by se její nepatrné množství mohlo dostat nad lepenku; ale nešlo by o nic zásadního. Pokud je izolace pod úrovní, tlak by tam vzniknout mohl, ale jelikože opět platí cesta nejmenšího odporu, těžko se bude voda tlakovat právě mezi vrstavami nahoru, když terén kolem jí odpor neklade. Kdo nevěří, může si to klidně doma zkusit. Btw, i kdyby to někde netěsnilo, tak deklarace, "že bez svařování to nemá cenu", je s prominutím, blbost; pořád by naprostá většina povrchu zdiva byla před vlhkostí chráněná. Z diskuze je zřejmé, že zúčastnění nedávali na základce pozor ve fyzice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.