Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sedacka na splatky

Od: leny* odpovědí: 9 změna:
Ahoj chci si koupit sedacku na splatky stoji 20 000 najednou zo nedam mam sanci ji dostat na splatky kdyz mam jen materskou 9000? Splatky bych chtela okolo 3000 mesicne

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Uskrovnila bych se a koupila levnější. ;)

majsterjoe*
hodnocení

4x

Jestli chceš sedačku na splátky, poraď se se svou bankou ohledně půjčky, nebo se poptej přímo v prodejně na možnost splátky. Určitě nevol žádné jiné společnosti, půjčky a podobně. Zadlužíš se ještě více a jen kvůli sedačky to nemá cenu.

A propo, jsou i levnější sedačky, nemůžeš slevnit ze svých nároků?

hodnocení

4x

Nikdy bych si nekupovala to, na co nemám, tím spíš že nevíš, co se může stát a nebudeš mc splácet. 20 tis. je moc, uskromni se, na www.biano.cz najdeš spoustu pěkných sedaček pod 10 tis., rozhlédni se po internetu, je jich tam vážně dost.

hodnocení

3x

Na splátky se dá koupit nemovitost. V případě potřeby a náhlé finanční tísní s předpokladem rychlého vyřešení je možné na splátky koupit vozidlo nebo stroj.

Nic jiného na splátky nekupujte, pokud nechcete mít problémy nebo dostat do potíží celou rodinu.

Zvláště hlouposti jako sedačka, televize nebo dokonce dovolená - to jsou šílenosti a úvěr na takovou věc si vezme pouze (nezlobte se na mne) nerozumný člověk.

krtek66
hodnocení

2x

když se musíš takhle ptát, tak...NE!... v prvé řadě nevíme tvoje celkové příjmy a výdaje a za druhé...dospělý člověk by měl být soudný a finančně gramotný co si může a nemůže dovolit...což zatím na mě působí, že ty nejsi...

hodnocení

1x

Tady ti nikdo solidní odpověď dát ani nemůže. Je třeba se zeptat u prodejce, ten jediný je schopný ti odpovědět.

pohanka*
hodnocení

1x

Napíši trochu obšírněji.

Máte příjem 9 000 a jste na mateřské.

Odhaduji, že žijete sama s jedním dítětem.

Pokud z této sumy zaplatíte 3 000 Vámi navrhovanou splátku, tak vám zbývá 6 000 korun na zaplacení inkasa, bydlení a stravy.

To Vám moc nezbyde na ostatní - třeba na léky, dopravu, drogerii /nevíme pleny, sunar/. Obuv a ošacení nemusíte právě zrovna nakupovat. I mě zdá Váš měsíční rozpočet velmi přeskromný.

Navrhuji Vám jednodušší řešení.

Sedačka stojí 20 000, pokud chcete platit třitisíce měsíčně, dávejte tuto sumu na stranu do krabičky. Za 7 měsíců již máte na sedačku uspořeno /3 000 × 7 = 21 000 Kč/. A tisíc máte navíc na dopravu.

Já osobně, v roli bankéře bych, Vám nepůjčila.

Další varianta je, koupit sedačku levnější, ale i tak to znamená dávat na stranu třeba 5 měsíců jenom 2 000 Kč.

Mám větší příjem než Vy - důchod, jsem sama, mám i našetřené peníze, ale za sedací pohovku bych oproti Vám dala maximálně 15 000 Kč.

doplněno 13.03.18 13:34:

Tak samozřejmě, pokud budu chtít novou pohovku, tak budu vybírat k čemu bude sloužit, a není pravda, že se okolo 15 000 korun sežene pouze Asko, malé, měkké.

Já mohu volit nerozkládací /mám dost pokojů na spaní i pro návštěvy/ a zde se již výrobní cena snižuje a naopak se může navýšit kvalita. Třeba v Ikee je třímístných a zcela vyhovovujících pohovek docela dobrá nabídka.

krtek66

sedačka za 15tis bude tak kvalitou ASKO a podobně..měkká, nekvalitní, nepohodlná a malá..

pohanka*
hodnocení

0x

A pokud máte malé dítě, tak počítejte, že pohovka bude během pár let na výměnu. Pokud jsou děti malé a Vy jenom trošku benevolentnější matka, striktně nehlídající, tak se občas přece jenom stanou nějaké nehody, anebo i dětské hraní, které pohovku trošku zlikviduje.

Některé typy látek na potahy jsou vůči různému znečištění odolné /moč, krev, pastelky, jídlo, psí tlapky/, Ikea je v tomto dost známá, potah se dá sundat a vyprat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]