Nejste přihlášen/a.
Prosím,poraďte mi někdo,co provést sousedce-drbně-starostlivce-ježibabě,která se neustále stará o to o co nemá,pomlouvá,je nepřejícná a závistivá-to hlavně. Nemyslím,jít na úřad a stěžovat si,/to by bylo ještě horší/,ale nějakou schválnost.Často mě tak vytočí,že nemohu vůbec usnout.. Jsem stydlavá,neumím moc mluvit a nejsem hádavá. Vždycky mě všechno,co bych jí měla odpovědět,napadne až když už jsem doma.Potom se tím hrozně užírám.Prostě mě deptá a bere radost z bydlení v našem domě. Na zdi seděl pavouk sekáč,hodila jsem jí ho do kozačky za dveřma,ale možná že odešel.
Problém není v sousedce, problém je v tobě. Pokud chceš něčeho dosáhnout, tak musíš především změnit svůj pohled na svět, na dění kolem sebe a nakonec i na tu sousedku. Cílem pomluv není šířit o tobě jakékoli informace, cílem je to, aby ses ty tím užírala. A to se sousedce zřejmě dobře daří. Pokud bys jí ukázala, že jsi v pohodě, veselá, že to všechno bereš s nadhledem, tak to pro ni ztratí smysl. Já bych všechny tyhle pomluvy každému potvrzoval , přidával bych k nim další informace, případně je prezentoval jako svoji přednost. Dodej sousedce hodně dalších podrobností, nafukuj ty drby klidně až k absurdnosti. Nevymýšlej pomstu, tu si sousedka přivolá sama, ale dávej v každém okamžiku najevo, že jsi v pohodě a v dobré náladě. Nic pomlouvače nerozhodí tak, jako spokojenost oběti. A že jsi chudá? Klidně jí to potvrď, že nemáš ani na jídlo. Navrhni jí, že by tě mohla občas pozvat na oběd nebo půjčit nějaký peníz.
tvůj problém je že jsi moc vyplašená a nechápu čeho se bojíš. Mě kdyby se ptala na stěhování tak mám odpověď. Ano už brzy,zrovna včera se byli dívat noví majitelé na můj byt. Jsou to cikáni(Rumuni ap.) mají 5 dětí a 2 psy,pána pustili z basy a celkem se jim byt líbí. Nebuď vyplašená,hlavu vzhůru,úsměv,pozdrav netrap se tím. Bába je doma,nudí se a dělá jí dobře když cítí že se jí bojíš.
Ahoj Hele jestli te pomlouva ma s tebou nejaky problem Ver ze to je jeji problem Teda samozrejme pokud si jej nic neudelala. Mne Taky pomlovaji Cely zivot len proto ze som iny ze nejsem drbna nedelam naschvali ba naopak este pomuzu Hele nejlepsi obrana je byt slusna nevsimat si ji a hlavne sa staci usmivat
@alka - Je to mrcha ve všech směrech a basta.
Jedna za osmnáct, druhá bez dvou za dvacet se říká - to, jak se o ní tady vyjadřujete, taky ledacos naznačuje.
Jednou jsem byla na tom tak zle, utíkaly jsme od alkoholika, 2 malé děti, byt 4 kategorie, zima a my jsme se nastěhovaly. Nedovezli ani uhlí ani dříví. Vzadu, za domem jsem začala rozebírat a štípat starý, nepotřebný plot. Všichni okolo pozorovali a vrtěli hlavami. Večer někdo zazvonil a před dveřmi stála stará paní se dvěma obrovskými taškami plnými dříví. Od téhle příhody, když někdo o mě trousí nějaké dohady a nesmysly, zasměju se a řeknu si a i někdy nahlas: Nikomu nic nedlužím a nikdo mi v tašce nedonese dříví.
A tím to je pro mě vyřízeno. Ať si mluví. Jsou to jen slova. Bla bla bla. A ty to udělej také. Kdyby ti bylo zle, nikoho nebudeš zajímat, nikdo ti pomoc nenabídne. Věř, že je to tak. Ať si mluví!
Tento problém nelze vyřešit. Sousedka to má v palici jinak poskládané a to nelze změnit. Maximálně ji důrzně před velkým počtem lidí upozorněte, že se dopouští pomluvy. Nebo zajděte na místní Obecní ( Městskou) policii a podejte oznámení o přestupku proti občanskému soužití sousedkou . Nic nevynechejte. To je jediná cesta při řešení. Mlčet v tomto případě je ta nejhorší volba. Můžete to podat i elektronicky.
Alko kočko,ani nevíš jak ti rozumím..nám dělali sousedi takovej psychickej nátlak,po rozvodu rodičů ,že ve mě dodnes zustal strach ze sousedů.Nikdy jsme nikomu nic neudělali,o nikoho jsme se nikdy nestarali,ani o nás nevěděli a přesto jsme jim vadili.Smečka zlých lidí,kteří se pasou na tom, když nemáš nikoho za sebou.Pamatuji si,že jedna sousedka dokonce neváhala vylézt z okna ,naši už byli rozvedení ,počkala si až maminka pujde venčit našeho psa a sousedka k ní poznamenala cituji" pes je fajn,že) no ale manžel je lepší"... Alko ,smiřme se s tím,že existují zlí lidé a netrapme se jimi.
.A ještě přidám něco ze současnosti,..měli jsme sousedku,která byla tak extrémně zvědavá,že číhala za oknem kdo kam jde,dokonce jsem ji jednou viděla kukátkem ,jak jde až k našemu bytu slídit,co mi přivezlo PPL
)... to by ještě bylo snesitelné,kdyby zároven nepomluvila a neuškodila,kde jen mohla.,..no a pak jednoho dne ji odvezla zničehonic sanitka a už se domů nevrátila
karma existuje a je to (ač vím,že není hezké to takto napsat) obrovská úleva.Přeji ti pevné nervy a klidný spánek
Ahoj Bubi, tak to je to samé jako u nás. Také jsme nikomu nic neudělali.Naši tu bydleli přede mnou. Tato "naše" babajaga se snažila delší domu zbrojit proti našim,snažila se přetáhnout lidi na svou stranu,u některých se jí to podařilo,dodnes jí zobají z ruky. Když k nám šla návštěva,schválně šla zalévat kytky na chodbu,aby si prohlédla,co to k nám jde za lidi. Vím,že se říká Boží mlýny melou. Jí bude za dva roky 80,ale tak vitální babu jsem ještě neviděla.U ní to určitě neplatí.Vyleze do 3 patra a nic to s ní neudělá. Snaží se mluvit tenkým hláskem jako by jí bylo 20. Jinak je ale celá scvrklá,kůže jí visí dolů.To jsem viděla,když měla na sobě tričko nad kolena. Ale došlo mi,že pravdpodobně nesnáší mladší ženy,než je ona sama. Aspoň něco mám proti ní a zjistila jsem,jak neviditelně supí,když kolem ní projdu v novém oblečení.
Díky moc za povzbuzení,také přeji klidné nervy,snad nám bude lépe.
"alka", každý jedná na základě toho, co prožil. A sousedka je zřejmě nějakým způsobem nešťastná, já vždycky říkám, že takovým lidem chybí láska. Možná máte majetek, ale ta láska chybí i Vám, jinak byste se nechtěla mstít staré osobě. Pokud budete vyrovnaná, tak ty řeči s Váma nehnou. Spíš to vnímám, jako její nějakou bolest a zraněnou duši, sama neví, co s tím a dělá to takto hloupě, čímž ubližuje Vám, okolí a hlavně sobě...babička vždycky říkala "kdo rozumu nemá, jakoby zdraví neměl". A tak se chovejte rozumně a s láskou, či porozuměním, či pochopením, jako k nemocnému, trpícímu člověku a hned Vám to půjde lím, ona za to vlastně ani nemůže...pt
Nikdy nešťastná nebyla, bohatá je,měli se vždycky dobře, měli vždy vše.Její manžel od ní dost zkusil,musel se léčit na psychiatrii,to vím od mého tatínka,chodili spolu na pivo. Říkal,že co viděla u sousedů,museli hned mít i oni. Nesnesla,aby měl někdo více jak ona.Není žádný chudák,je pouze nepřejícná,závistivá,má ráda jenom sebe,
"alka", ale to neznamená, že když v manželství měli všechno, že tam je ten zakopaný pes. Co víte o jejím dětství, o jejich rodičích a sourozencích? To všechno má na člověka v pozdějším věku vliv. Někdy si to člověk včas uvědomí, jindy ne a to jsou výsledky...myslím si, že i Vy sama máte nějaký vnitřní bol, možná problém, shodný s jejím, že se tolik nemusíte, protože máte zřejmě podobné bolesti, zklamání, cokoliv...
Děkuji za reakci,ale tak to není.. Také si myslím,kdyby měla v dětství nejaký problém, neopravňuje jí to,aby ubližovala,vylévala si vztek na ostatních. To se nemůže omouvat u ní ani u dalších podobných.Mimo jiné, nemá zaměřeno pouze na mě, souseda oblbnula a obrala o peníze při koupi zahrádky.Je to mrcha ve všech směrech a basta.
"alka", samozřejmě, že to sousedku neopravňuje, aby se chovala, jak se chová. Jen to vidím tak, že si to vůbec neuvědomuje a nedává do souvislostí, zrovna tak, jako Vy a pak je malér...místo abyste pochopily jedna druhou, tak se nesnesete a z toho plyne vše ostatní...Chtěla jsem Vám pomoci pohledem, jak to může být, abyste se dostala nad ten problém a nebyla jeho součástí, je to na Vás, jak dalece jste toho sama schopna...
Alko, zkuste se nad tím, co Vám píše Pt, zamyslet s nějakým odstupem.
Majetek, vybavení domácnosti ani peníze neznamenají nic tam, kde chybí láska. Také to na mne působí dojmem, že chybí Vám oběma...
Alko, domnívám se, že se té záležitosti zbytečně věnujete. Jste stydlivá, uzavřenější atd., čeho se bojíte? Musíte se trochu otrkat. Život přinese plno překvapení - to se zhroutíte? Starou ženskou pozdravit, ignorovat. Když tak se jí event. zeptejte co děti, že je nevídáte a asi reje do nich. Když pomlouvá, že jste chudá, buďte ráda, alespoň si ušetříte vloupání do byt. Cizím lidem, dalším partajím apod. žádné "osobní" info nedávejte. Hledá záminku ke konverzaci. Lidi jsou různé povahy.Sama jako mladá jsem byla na podobném terči. Mnohdy starší ženy se nemohou se stárnutím srovnat a své mindráky hojí na mladých.
Neprožívejte to. Ať se Vám daří.
Dobrý den,ano děkuji všem za rady. Myslím,že budu mít větší odvahu kolem ní projít, většinou,když chci někam odejít ven z domu a slyším jí,jak je někde na schodišti,vždycky čekám,až zaleze a potom až projdu ven. Je to správcová domu a před 14 dny se mi např. opět ptala /již podruhé/ jestli se nebudu stěhovat. Mám na byt,řádnou kupní smlouvu-vše jako ostatní. Nevím,jestli vůbec má právo,pokládat mi takovouto otázku. Nebo např. o mě prohlašuje,že jsem chudá.Mám byt 1:3, jsem zaměstnaná,mám nové auto za 300 tisíc,a slušné úspory k tomu.Nikde to nepovídám jestli mám nebo nemám úspory. Nevím,kde to vy hrabala,že jsem chudá. Vždycky mi takové ty její výplody někdo z domu donese,co o mně povídá a mě to poníží.Nemám odvahu tam u ní zazvonit a zeptat se jí na to,proč je taková. V práci mi radí,abych jí řekla,že já se jí také neptám,jestli nepůjde do domova důchodců,proč tady bydlí v bytě sama s důchodem. Někdy se doma úplně klepu z rozrušení a brečím. Už jsem i přemýšlela,že budu hledat jiné bydlení,zase ale mám ke svému bytu hezký vztah,kolem je krásné prostředí,příroda atd. A kdoví,jestli bych jinde nenarazla na nějakou další ježibabu.Jinak všem moc díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.