Nejste přihlášen/a.
dobrý den
kolem baráku nám chodí kočky, udělají si kolečko, otřeou se o fasádu (pak je černá) a někde zanechájí vzkaz (kočičinec). Teď po zimě toho je plno všude, pod sněhem to nebylo vidět). Co jak udělat abych ty kočky odpudil? nejsem pořád doma abych je plašil nebo po nich něco hodil.
děkuji za rady
Nejlepší je mít vlastního kocoura ,který si svůj barák ohlídá.
Také existují feromony na odpuzení,ale o jejich účinosti mám pochyby.Já bych místa postříkala dezinfekcí,třeba naředěným savem,aby necítily ten svůj pach,který tam minule nechaly.Asi to bude chtít vícekrát,protože ony ty své pachy cítí moc dobře a pujdou tam znova.Ovšem pokud jde o trávník,nevím co to s ním udělá.
Třeba bráchovi značkoval kocour zásadně u dveří na rohožce nebo tam celé dny polehával s kočkama(nešlo ani projít domů),tak tam postavil "Brise" takový ten co reaguje na pohyb a vystříkne vůniono to udělá takový "šprycavý"zvuk,takže se spíše lekl.Zabralo to skvěle,nejen že kočka nedošla ujmy,ale i to pravidelně ovonělo to jeho místo a nechal toho.
co se týká značkování,to je problém,možná bych ještě zkusila takové ty dezinfekční (Sanitol apod.)spreje,voní silně po mentolu,používám jej do kočičí toalety,bo se dělí 3kočky a dva záchody a ještě si nestěžovalytřeba by mu to ten jeho pach narušilo a šel by jinde.
Pokud jde o trus,možná by pomohlo umístit někam poblíž těch míst plytkou bedýnku s pískem.Kočky raději konají do sypkého než na trávu.Rozhodně pujdou raději tam,kde se dá hrabat(písek,záhony,jemná suchá hlína...)...no a třeba je to časem přejde.
Dneska jsem si před obchodem na trávníku všimla,že psí bobky zasypali kafem.Je pravda,že káva pohlcuje pachy,ale nakolik to pomůže na kočičince,to netuším,ale přidávám to jako tip
Cizí kočky chodily k nám ze zahrady po schodech na dvorek a tam vyhrabávaly z květináčů různé rostliny, bylo to k vzteku. Vzala jsem sáček mletého pepře a posypala schody a byl kllid.
Upřesnění: Tu kytku šantu sázet někam o kus (velký třeba) dál, jinam, kočky by se k ní mohly přesouvat. Odvyknout chodit ke štěpce, navyknout jít fetovat k šaňtě. Jenom nápad, nezaručeno. Tohle je drahé a oprší: pachove-ohradniky.eu/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.