Nejste přihlášen/a.
Majitel bytu mě vystavil nájemní smlouvu, a když jsem šel do bytu, tak jsem zjistil, že tam ještě bydlí předchozí nájemník kterému skončila smlouva , majitel ho tam nechce, a on se ještě nechce stěhovat. Co mám dělat, mám ho vystěhovat, když mám platnou nájemní smlouvu a on né?
Dobrý den, neuvádíte všechny informace, jako např. zda jste o této situaci věděl nebo zda jste viděl byt a mluvil s nájemcem či se majitel spoléhal na to, že se nájemce v domluveném termínu odstěhuje. To vše jste si měl zjistit ještě před podpisem náj. smlouvy. Vy nemůžete nikoho stěhovat - to si musí vyřešit majitel bytu s nájemcem. Řekl bych, že majitel bytu neměl uzavírat novou náj. smlouvu na obsazený byt a Vás uvedl v omyl - řešte to s majitelem bytu a požadujte vysvětlení. Zatím nelze náj. smlouvu plnit a mohl by to být až podvod (což je trestné). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.