Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha v obyvaku

Od: asiemil odpovědí: 12 změna:

Chystám se nalepit vinyl na stávající plovoucí podlahu. Není stará cca7let a ani rozjetá. Co vy na to? Děkuji za Váš názor.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

že se ti to prošlape to rozjeté do vinylu

rqweq
hodnocení

0x

Spekulanti s byty to v rámci rychlorenovace bytů dělají běžně. I třeba dlažbu davají na starou a tak i obklady. A na 40 let staré dřevotřískové stěny šroubují přímo sádroš, jsou pak hezky hladké a lépe se byt prodává. Navíc to nedá moc práce, jde to rychleji, neni z toho skoro žádný bordel, takže se i dost ušetří ;)

krtek66
hodnocení

0x

proč chceš lepit vinyl na plovoučku? Krom toho, že je to kravina by mě zajímal RACIONÁLNÍ důvod..

asiemil
hodnocení

důvod je takový,že když přidám 2 mm na stávající podlahu,tak mě stále sedí výška ostatních podlah. Dlažba kuchyně,zimní zahrada a chodba. Pokud jí vyhodím,tak budu muset koupit vinylovou plovocí podlahu nebo rozdíl vylít nivelitem. Dražší a pracnější a časově taky náročnější. Proto uvažuji tak jak jsem už psal. Víceméně jsem se chtěl zeptat jestli to takhle už někdo zkoušel nebo se stímhle setkal.

krtek66

a proč tu plovoučku nerozebereš a nedáš pod ní 2mm podložku...na co to dělat jednoduše když to jde složitě...prostě je to blbost...normální člověk tohle nedělá

asiemil
hodnocení

Vůbec jsi nepochopil o co tu jde,tak se tím už prosím vůbec netrap.

krtek66

právě, že nepochopil...a už jen to, že neumíš popsat problém tak ve mě vyvoláváš pocit přesně takovýho toho "domácího kutila" co problém řeší tak, že ho "zakryje" další vrstvou...a práci dělá tak "aby byla" ne aby byla kvalitně..znovu se tě ptám proč nedemontuješ plovoučku a nedáš pod ní 2mm podložku a nesložíš zpátky..místnost musíš mít stejně vyklizenou a prázdnou, abys mohl dělat něco celoplošně a demontovat a znovu složit již rozložené a nařenazané lamely je asi 10x rychlejší než když máš novou plochu a vyměřuješ...o tom, že 2mm je stejně výškový rozdíl o ničem co překryje přechodová lišta bez toho, aby to bylo extrémně viditelné a citelné se už ani nebavím

hubas*
hodnocení

0x

Co je na tom k nepochopení? Pán chce nový povrch-vinyl a chce ho položit na stávající plovoučku, aby měl všechny podlahy ve stejné výšce. Když dá plovoučku pryč, musí položit další vrstvu, aby dorovnal výšku... Nechápu, jak lze zadání nepochopit :D

krtek66

jak jsem psal..je to asi stejně kreativní řešení jak díru ve zdi zadělat plakátem...asi tak

fik
hodnocení

0x

Nedělej to,vynil je náchylný na prošlapání-povrch pod ním musí být dokonale hladký. Zachvíli se ti tam vyrýsují spáry plovoucí podlahy a bude to vypadat hrozně.

Jestli potřebuješ opravdu dorovnat podlahu do stejné výšky,a chceš aby to bylo pořádně,tak plovoučku odskládat,zalít to nivelačkou do potřebné výšky a znovu položit,nic jiného jednoduchého asi poradit nepůjde,koberec by jsi měl zase výš,ten nemá jen 2mm

krtek66

nic vylívat nemusí...stačí podložka 2mm..mám to tak v celém bytě. Je to podstatně rychlejší a levnější varianta. Nehledě na to, že 2mm se špatně vylívají..

asiemil
hodnocení

0x

Vyzkoušeno. Po roce pernamentního užívání vše v poho. Samolepící vynil 2,5mm koupený v Německu za 9,5 éček. Cca 3 hodˇky práce.

Podlaha v obyvaku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]