Nejste přihlášen/a.
Ahoj...chtěl bych se zeptat na Váš názor na renovaci staré eternitové střechy z r.1960. Střechou zatím nezatéká, ale koroze úspěšně nahlodává příchytky šablon i hřebenáčů. Je spousta firem co mi nabídla renovaci a to: 1. vyčištění od lišejníků a nečistot, 2. impregnace a potom natření..nebo jen ta impregnace. Čištění se prý provádí tlakovou vodou ( vapem) a následně nástřik tou impregnací. Známý pokrývač tvrdí, že se ale tlakem vapu "ustřílí" již nahlodané příchytky a potom už šablony nebudou držet na střeše a stav se ještě zhorší...že mám šetřit na novou střechu je mi jasné, ale existuje možnost to ještě pár let pozdržet? jedná se o cca 160 m2 a s 2x arkýři..tak to žádná sranda teda není...děkuji za Váš názor nebo zkušenost..nevím co mám s tím dělat nebo nechat a nedělat nic a pak dát novou až se to začne sypat..?..
Téměř padesátiletá krytina tohoto typu má již životnost za sebou a všemožné snahy o její prodloužení se rovnají z hlediska efektu vyhozeným penězům. Nejlevnějším řešením by bylo krytinu sejmout a nahradit ji novou a stejně tak i izolaci pod ní. Pokud do domu nezatéká, lze tedy jen čekat, až začne, protože jakýkoliv vstup na současnou plochu by vedl k popraskání šablon a jak se jednou do takovéto střechy dloubne, je to jak lavina a nakonec stejně nezbyde nic jiného, než radikální řešení. V dnešní době se dá eternit nahradit mnoha jinými stejně trvalými krytinami, ceny jsou celkem únosné a jistota dalších minimálně padesáti let je nenahraditelná. Je dost pravděpodobné, že se vyskytnou i další náklady na klempířinu či eventuální opravy komínů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.