Nejste přihlášen/a.
Zdravím, do jednoho krátkého spoje plovoučky se dostala voda a zvedlo se to. Plovoučka má zámky. Kladli ji od okna ke dveřím přes místnost, a zřejmě je konec pokládky u dveří a obložkami dvěrí se ten konec pokládky podlahy jakoby zavřel. Orázka - rozeberu plovoučku od okna? Asi by to šlo, ale co ty zámky. Účelem je dostat se k tomu vadnému spoji a vyměnit lamely.
selským rozumem-kde se končilo s pokládkou tam se začíná rozebírat.
Já to viděla aosobně také takto dělal : začínal na levé straně a první lamela byla celá v další radě jsem začínal zase půlkou (napříč) aby byla převazba a končil jsem na pravé PODÉLNĚ řízlou lamelou ...
"Selský rozum" platí spíš na zahradě a na poli.
A do další řady nemůže dávat "PODÉLNĚ řízlou lamelu", protože by odřízl zámek, který lamely spojuje. Podélně řízlou lamelu může dát jedině ke zdi, ať už na začátku nebo na konci pokládky. To, co píšete asi bylo zkácení lamely, tedy "příčné říznutí".
A moc a moc se divám, že za tyto Vaše "rady" máte nejvíc bodů.
Položil jsem již spoustu plovouček. Než se začne pokládat, tak se musí spočítat nebo proměřit kolik pásů lamel vyjde a podle toho začínat. Začíná se i neúplnými, odřezanými lamelami, protož by se mohlo stát, že když se začne celou lamelou, tak se skončí tčeba páskem širokým 3 cm, a to by nebylo dobré. Proto se z první, začínající řady odřeže 7 cm a poslední řada bude široká 10 cm (to je jen příklad, proč se vždy nezačíná celými lamelami).
K rozebírání podlahy: Pokud tomu nebrání třeba radiátor topení, kvůli kterému by nešla první řada u okna zvednout u zdi na horu, tak je možné úplně normálně rozebírat tam, kde se začalo. Postup je úplně stejný, ať se začne rozebírat od začátku nebo od konce. Akorát se to trochu hůř skládá, protože zámky lamel se musí pod již položenou podlahu podstrkovat, zatíco když se pokládá normálním směrem, tak se zámky lamel pokládají na položenou podlahu z hora.
Tady ti selský rozum moc nepomůže,když kvůli obložkám dveří nejde začít tam,kde pokládka skončila.Začal bych na straně u okna,popřípadě.pokud místnost lze úplně vyklidit a řady nejsou ničím blokovány,např trubky topení,bych zkusil rozebrat jednu nebo dvě řady u okna a celou podlahu zkusil posunout,a postupně se dostat k řadě,kde jsou poškozené lamely a po výměně zase posunul zpátky.Samozřejmě záleží na velikosti plochy ppodlahy.
ty asi nevíš jak funguje plovoucí podlaha že?...rozebrat ji musíš zpětným způsobem než jsi ji skládal...jiná možnost není.. Jediná řada, kterou můžeš rozebrat je úplně ta 1. u zdi, protože to většinou bývá dořez a jde snadno rozložit. Další pak nejdou kvůli pevnosti
Tak to jsem nevěděl,že se 1.řada lamel dořezává,dodnes jsem si myslel a i to tak dělal,že jsem začínal celými lamelami a končil dořezem,ale asi máš jiný systém pro pokládku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.