Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční zasuvka

Od: ano odpovědí: 11 změna:
Dobrý den včera jsem sundal starý lustr a po nasazení noveho nesvitilo světlo .Zkoušel jsem zkoušečkou jestl tam jde proud a nic ani při zkoušení u zasuvky mi to nic neukazalo.Jinak v celém bytě funguje elektřina bez problémů

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

0x

Jistě máte víc jističů a pokud jde světlo v některé části domu,nemusí jít v jiné. To samé se zásvukami. Zkontrolujte všechy jističe.

sion
hodnocení

V pojistné skříní nad hlavními dveřmi jsou jenom dva jističe plus jeden hlavní.Zkoušel jsem všechny vypnout a zapnout a nic.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Světlo nesvítilo jen na tom vyměněném lustru, nebo v celém bytě? Lustr zůstal připojen, nebo se znovu sundal? Původní lustr funguje? S vypínačem se nic nedělalo? Zásuvky nemusejí se světlem vůbec souviset.

Na společné chodbě máte taky jističe? U elektroměru by měli být další jističe pro byty. Díval jste se i tam, jestli není spadlý?

majsterjoe*

Můžete ješte zkusit shodit ty jističe na chodbě a znovu je nahodit. Přívod do světla je hliník? Nejsou zaoxidované konce kabelu? pak zbývá už jen měření od vypínače až k tomu lustru.

Není zkoušečka jako zkoušečka. Ale pokdu tedy nemáte ve vypínači žádné napětí, vyzkoušejte znovu ty jističe. Všechny. Vypnout a znovu zapnout. U vás v bytě i na chodbě. (pochopitelně ale jističe u vašeho bytu, ne v celém domě)

karel556*
Píše jasně že ostatní elektrika funguje, tak proč by měl shazovat a opět nahazovat hlavní jistič na chodbě?
majsterjoe*

nepsal jsem hlavní jistič, ale jističe. Může mít napojenou jednu větev zvlášť a jistič může zůstat s páčkou nahoře, ač je vyhozen.

yyy
11.03.18 12:11
hodnocení

0x

*sok*

sion
hodnocení

Zkoušečkou jsme zkoušeli vypínač a neukazalo nám to vubec nic :(

sion
hodnocení

Nefunguje ani starý lustr s vypinačem se nic nedělalo.Pojistky na chodbě jsou zaple všechny.Problém je vtom že se sundal jenom starý lustr a nasadil nový a už to nefungovalo nic víc.Nebyla tam žádná jiskra ani zkrat

hodnocení

0x

Pokud vám nefunguje lustr a zásuvka v místnosti, tak mohla být udělaná "malá domácí úpravička" mezi zásuvkou a světlem. pak se na dálku velice těžko radí a zkušený elektrikář to má za 5 minut vyřešené.

111®
hodnocení

0x

co máte za měřák nebo zkoušečku? kde všude jste zkoušel že je/není napětí? ve vypínači i v zásuvce? u lustru? za pojistkou?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]