Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravy starších vnitřních omítek lepidlem

Od: jp* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Dnes se provádí opravy (rovnání) starších vnitřních omítek téměř vždy cementovým lepidlem, které se následně naštukuje. Jak je to s paropropustností těchto lepidel? Měl jsem zato, že stěny by měly mít možnost "dýchat" a zdá se mi, že lepidlem se dokonale utěsní.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Odborníci mě poučili,že co není živé nedýchá.Psal jsem o dřevě.Takže stěna také nedýchá.Tak to neřešte a opravujte vesele omítky.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry vecer jestli se jedna o byt v panelaku ktery je z panelu tak tam nedycha vubec nic a jestli to chcete aby to dychalo tak by ste malovat vapnem ktere je prodysny je fakt ze v dnesni dobe uz i jine barvy jsou prodysny a lepidlo nebo sterka neni paropropustna a je vode odolna jinak by se nemohla davat pod obklad a dlazbu

jabraka*
hodnocení

0x

Každý materiál,který propouští a nasákáva vodu,podle staré terminologie "dýchá"Jsou to i stavební lepidla,používaná pro fasádní práce.Ale myslím,že je zbytečné na to myslet,Důležité je,zda použitý materiál splní očekávání a oprava bude jednoduchá a spolehlivá.A to tato lepidla splňují.Především je důležité,aby stará omítka,nebo štuk ,které na podkladu nedrží,byly odstraněny.Odpadlý materiál nahradí lepidlo,nanesené širokým hladítkem a po zatvrdnutí se začistí dokončovací stěrkou(finálkou)nebo sádrovým štukem.Po zaschnutí a lehkém přebroušení splní povrch i velké kvalitativní nároky.

JABRAKA

aktiyata*

Super odpověď!:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]