Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde seženu adresu odstěhovaného nájemníka

Od: pavelhozak odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jako majitel bytu jsem se opět dostal do stálého kolotoče, kdy se odstěhuje nájemník bytu, nahlásí novou adresu,která je vymyšlená a já nemám kam posílat poštu s upomínkami. Existuje způsob jak doručit tuto poštu,když není kam,protože je uvedena špatná adresa a vše se mi vrací. V horším případě ani neodevzdají byt a během chvíle zmizí a já nemám vůbec nic - tedy kam zmizeli,jak vymáhat škody..

Děkuji za případnou radu.

Soudní cesta je většinou neúspěšná,protože platím jen někomu,kdo pak po dvou měsících mi sdělí, že to bude zdlouhavé a výsledek nejasný. Upřednostnil bych klidně i soukromé očko, které zjistí kde bydlí a pak už jsem schopen doručit pohledávky a začít vymáhat.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud budee mít právní zájem, matrika Vás sdělí údaje trvalého pobytu. Kde se ale opravdu pohybuje, bydlí, to je na pátrání detektiva.

hodnocení

2x

Pokud máte nějaké dohledatelné údaje o nájemníkovi - datum narození, číslo OP či jiného dokladu - a to byste ve smlouvě mít měl, pak by ten soukromý detektiv mohl pomoci.

Mám zkušenost, kdy se našel potomek jen podle jména a data narození jeho rodiče.

hodnocení

2x

Já to řeším tak, že mám ve smlouvě uvedenou adresu, kam posílat poštu po ukončení smlouvy. V případě, že splním ze zákona všechny výzvy s dodejkou a býv. nájemník nereaguje, obrátím se na svého právníka. Dříve jsem mu platila 500 Kč, nyní zvýšil na 1000 Kč (ceny asi budou různé, podle velikosti města). On zjistí pobyt každého člověka, vždy, i na Slovensku. Všechno zařídí v mém zastoupení a náklady soudu jdou na vrub obžalovaného. Existují však i vyjímky, kdy nájemník nepracuje a pracovat nebude, tam je lepší se do toho nepouštět. Naprosto skvělá věc je dát nájemníkovi podepsat směnku na dlužnou částku. Tu pak dáte právníkovi, on se postará o vše a Vy máte 10 let čas na to, aby exekutor dluh vymohl, zatímco u soudu na to máte jen 3 roky. Zvýší se Vám tak šance dluh vymoci, spousta mladých se časem usadí, založí rodiny, které musí živit a v tom exekutor po nich skočí. Dostávám zpět své pohledávky třeba po pěti letech, když už jsem na ně dávno zapomněla. Směnku koupíte a můžete si ji skenovat, nebo si ji stáhnete z internetu, ale bacha na perfektní vyplnění. Chyba znamená neplatnost směnky.

matesj
hodnocení

0x
Pokuď dotyčný mění podnájmy po několika měsících,tak bohužel...
Prostě jste si špatně vybral...
Je potřeba zjišťovat,zda dotyčný pracuje,není pro něj problém složit několika měsíční zálohu,případně kauci na zařízení v bytě(10.-15.-20.tis.)...samozřejmě nájem k 1. v měsíci,jinak může jít pod most.
Výmluvy,že se něco zpozdilo,zaměstnavatel banka,pošta...prostě na to musíte mít čuch.
S adresou a vymáháním se netrapte...nic nevymůžete.

nikdo*
hodnocení

0x

Berte to tak, že máte alespoň prázdný byt, a nezvětšuje se vaše ztráta. Alespoň něco pozitivního.
A vymáhání dluhů? Někde jsem četl, nevím, nakolik to platí, že se vyplatí až když dlužná částka převyšuje 20tis. kč.

pavelhozak
hodnocení

0x

Díky za opověď.Jemožné sehnat správně vyplněěnou směnku_

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]