My kokrétně máme kachle. Avšak vše z toho, co jste jmenovak, jsem v praxi při motáži kuchyní zažil, plus ještě kamenná deska - nóbl zákaznící si objednávali kamennou pracovku a k tomu se dávala i ona deska ze stejného kamene
viděla jem u kamarádky skleněnou desku přes celé pracovní místo a upřednostnila bych spíš toto, než jak se uvádí výše, ženy mě asi pochopí víc, protože v kuchyni se sklo udržuje od nečistot lépe než hrubý materiál. Na internetu jsem našla toto:
tak to je hodně individuální. Pokud půjde o kuchyň z lamina, tak bych preferoval desku. Existují dekory (a velmi kvalitní), které se vyrábí ve více provedeních desek. Z jednoho dekoru tak můžete udělat pracovní desku, zadní desku i korpusy. Dokonce se dělají i různé rozměry pracovní desky a lze si tedy nechat udělat i stůl. Mě se to třeba libí, pokud je vše v jednom dekoru, pouze jsou odlišná dvířka. Pokud Vám lamino nevadí, a chcete dekor dřeva, existují dekory se sychronizovanou strukturou, což je špička a vypadají moc dobře.
K jiným deskám (masiv, kámen), bych zvolil klidně kachle (tam mi vadí spáry), nebo sklo (tam mi vadí lesklý povrch).
Zadní deska se špiní minimálně. Podle mě je otázka čištění příliš nadhodnocována.
Na zdi mezi skříňkami mám tu samou jako na pracovní ploše (jen menší síla). Byl to můj sen a splnil se mi. Kuchyň mám propojený s jídelnou a pokojem a nechtěla jsem kachle jako v koupelně. Do obytného prostoru (mimi uzavřenou kuchyň) jsou pro mne kachle nepřípustné.
Jednu stále aktuální poznámku, byť ke staré otázce: Bude vhodné se před koupí zamyslet, kde má, (nebo bude mít) Váš plynový sporák největší hořák. Podobně i u elektrického. Pokud vzadu, a je předpoklad, že budete používat i ty velké hrnce, z jejichž dna může žár přesahovat i na boky, volil bych kvalitní ohnivzdorný materiál. Obkladačky, kalené sklo. Viděl jsem již vícekrát laminodesku teplem poškozenou. Také plechový kryt sporáku, zvednutý k zadní stěně dostává zabrat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.