Nejste přihlášen/a.
1/ na otázku podmínek vám nejlépe odpoví ve vaší bance.
2/ dobře si zapamatujte, že výška hypotéky se počítá z odhadní ceny a ta je vždycky nižší než cena, kterou vidíte na inzerátu.
3/ hypotéku nedostanete na 100 procent odhadní ceny. Maximálně na 90, pravděpodobně ještě méně.
4/ budete potřebovat hotovost na akontaci. To je váš vlastní příspěvek k nákupu.
5/ je záhodno mít nějakou rezervu, protože byt či domek bude potřebovat dodělávky.
Takže, asi jsem vás nepotěšil. Kdybyste chtěl požádat hypo na byt nebo domek s inzerovanou cenou jeden milion, tak nejdříve musíte mít takových minimálně 250.000,- z jiného zdroje.
s takovým příjmem když si necháš 12tis mesíčně odloženo tak za 2 roky máš 288tis což ti bohatě stačí na 1mil hypo. By mě spíš zajímalo proč nemáš tolik našetřeno když bereš tolik...nevím kolik ti je a jaké máš výdaje
na to, abysme to posoudili dále máme málo informací. Nevíme věk, situaci, možnosti atd. atd. Já třeba měl možnost bydlet u rodičů a podařilo se mi našetřit 50% kupní ceny nemovitosti, kterou vlastním. Faktem je, že jsem měl skoro nulové výdaje, ale také jsem hned neměl takové výdělky. Mít zaměstnání, ve kterém jsem teď, o rok dříve byl bych dneska za vodou a bez dluhu. Známý mi vyfoukl byt. Takže je to taky věc náhody..
Já si teď brala hypotéku, našetřeno něco mám, ale chtěla jsem si to nechat jako rezervu. Takže jsem si vzala na 80 % hypotéku a na 20 % překlenovací úvěr ze stavebního spoření. Nepíšete, jak drahý byt chcete kupovat, takže údaje o vašem příjmu jsou k ničemu. Na byt do 2 milionů byste ale dosáhnout měl, pokud nejste fluktuant, pracujete pro jednoho zaměstnavatele delší dobu a pokud máte čisté registry. S tím odhadem - že je vždy menší - nemusí to být pravda, na novostavby třeba použijí často kupní cenu - na tu moji to udělali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.