Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit? Chci se odstěhovat od rodičů a bydlet sama. Hledám tedy nějakou garsoniéru nebo 1 1. V současném zaměstnání pobírám minimální mzdu (12 tis. Kč). Od známého jsem se doslechla, že bych mohla mít nárok na přízpěvek na bydlení a může se mi prý podařit získat i levný pronájem bytu od města. V těchlech věcech se moc nevyznám, nevím na koho se obrátit. Na jaký úřad konkrétně, jak a kde si podat tu žádost.
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji
tak žádost se podává na sociálních službách úřadu práce. Ale má to několik požadavků, především trvalé bydliště, pak potřebujete nájemní smlouvu, pak rozpis nájemného a služeb s tím spojených, pak výpisy SIPO nebo jiné doklady o úhradě nájemného a sipa jako je výpis z účtu. noa pak si si spusťe tuto kalkulačku a vyplňte a budete orientačně vědět jestli na příspěvek dosáhnete... finance.cz/...
Co jsou sociální služby úřadu práce? Já bych tazatelce poradila navštívit kontaktní místo úřadu práce.
možná jsem se nevyjádřil přesně, u nás je na úřadu práce oddělení socální, nebo jak se to zove..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.