Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsem zjistila, že mám prasklý sifon u vany. Už 2 měsíce jsem se divila proč je takový smrad z odpadu v koupelně. Je to v panelákovém bytě po babičce. Můžete mi prosím poradit, jestli se dá tento typ sifonu ještě někde sehnat. Děkuji
Pokud mi na uvedený e-mail svěříte adresu, pošlu Vám sifon náhradní. Je také možné, že bude "důkladně" zarezlý šroub kterým je sifon připevněný k vaně. Je vidět uprostřed mřížky ve vaně. Pokud půjde povolit bez použití hrubého násilí jste prakticky "za vodou". Pokud povolit nepůjde zbývá jen hrubá manuální síla a šikovný instalatér. Zatím se pokuste prasklinu "olepit" například hnědou izolepou, drží i na mokrém povrchu. To jen pro zastavení toho smradu. Přeji hodně úspěchů. j.bernardy@email.cz
Jan
Izolepu? Silně pochybuji že hnědá bude držet na mokrém.
Pokud to bude jen nouzová oprava aby to drželo a neteklo pod vanu-nevytápěli se sousedé-pak bych to asi nechal vyschnout a neprofesionálně "zapatlal" silikonem,a nechal "zatvrdnout,osobně jsem na podobné nouzové opravy měl klasické "čertovo"hovno hnědočerná mastná hmota- tmel či jak to nazvat na utěsnění tanků a bojové techniky před broděním a plavbami ,omazat to s tím,dokáže to přilnout a utěsnit i na mokrém,ne tlakovou vodu !
také jksem s tím dlouho bojoval,nakonec přišlo vybourání a s vyjímkou WC (to bylo ještě docela nové) udělal komplet nové jádro a celou koupelnu.
Zdravím, provádím výměnu těchto sifonů a není to tak jednoduché jak to vypadá. Doporučuji instalatéra.
Nejlépe je udělat už všechny odpadní rozvody nové až od stupačky. Do tohoto sifónu je i vyveden odpad z umyvadla ( pravděpodobně otočného ) tak že se musí udělat i nový sifon pro umyvadlo. Hodně jsem to viděl dělat z flexisifonu ( harmonika) ale nedoporučuji to. Také se stává , že otvor pro nový sifon a přepad u vany je malého průměru a musí se vypilovat větší.
Pokud je stupačka v domě provedena ještě z osinku , tak postupovat velice opatrně , velmi rádo to napojení praská a velice těžko se to opravuje. Řeším to tak , že napřed preventivně uříznu odpad flexou kousek za stupačkou a potom teprve odstraňuji starý rozvod. Hodně zdaru
Dekuji za info. Az se bude delat rekonstrukce koupelny, ktera urcite bude potreba, tak se to udela poradne. Ted je to spis reseni na kratsi dobu (par mesicu-let).
Tenhle typ sifonu zaplať pánbůh nenávratně zmizel v propadlišti dějin. Nic horšího v historii kanalizace nikdo nevymyslel . Ale nezoufejte, dnešní, nesrovnatelně jednodušší sifony se dají bez problémů použít i pro vany starší, než je ta Vaše.
Třeba tenhle
Když tak na to koukám, bude nutné upravit to potrubí okolo, takže instalatér Vás asi stejně nemine.
Dobrý den,
řeším stejný problém jako tazatelka a ani po několikahodinovém hledání se mi nepodařilo najít sifon, který by mohl být vhodnou náhradou - všechny mají ten problém, že počítají jen s přepadem z vany, ale už nikoliv s napojením na odtok z umyvadla. Vámi odkazovaná stránka bohužel už není dostupná, tak bych chtěl poprosti jestli byste mě mohl nasměrovat na nějaký vhodný sifon, případně například na kombinací obyčejného sifonu s nějakou "rozdvojku"?
Mockrát děkuji.
Solidní a znalý prodejce tohoto zboží Vám určitě poradí co a jak koupit a prodá Vám (třeba p. Šimek David v Jarošovské ul. v JH). A co třeba toto? odkaz : baumax.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.