Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklý starý sifon pod litinovou vanou

Od: marketa* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, včera jsem zjistila, že mám prasklý sifon u vany. Už 2 měsíce jsem se divila proč je takový smrad z odpadu v koupelně. Je to v panelákovém bytě po babičce. Můžete mi prosím poradit, jestli se dá tento typ sifonu ještě někde sehnat. Děkuji

Prasklý starý sifon pod litinovou vanou
Prasklý starý sifon pod litinovou vanou #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jan*
hodnocení

1x

Pokud mi na uvedený e-mail svěříte adresu, pošlu Vám sifon náhradní. Je také možné, že bude "důkladně" zarezlý šroub kterým je sifon připevněný k vaně. Je vidět uprostřed mřížky ve vaně. Pokud půjde povolit bez použití hrubého násilí jste prakticky "za vodou". Pokud povolit nepůjde zbývá jen hrubá manuální síla a šikovný instalatér. Zatím se pokuste prasklinu "olepit" například hnědou izolepou, drží i na mokrém povrchu. To jen pro zastavení toho smradu. Přeji hodně úspěchů. j.bernardy@email.cz

Jan

marketa*

Dekuji, ozvu se Vam na email.

Izolepu? Silně pochybuji že hnědá bude držet na mokrém.

Pokud to bude jen nouzová oprava aby to drželo a neteklo pod vanu-nevytápěli se sousedé-pak bych to asi nechal vyschnout a neprofesionálně "zapatlal" silikonem,a nechal "zatvrdnout,osobně jsem na podobné nouzové opravy měl klasické "čertovo"hovno hnědočerná mastná hmota- tmel či jak to nazvat na utěsnění tanků a bojové techniky před broděním a plavbami ,omazat to s tím,dokáže to přilnout a utěsnit i na mokrém,ne tlakovou vodu !

také jksem s tím dlouho bojoval,nakonec přišlo vybourání a s vyjímkou WC (to bylo ještě docela nové) udělal komplet nové jádro a celou koupelnu.

instalater*
hodnocení

1x

Zdravím, provádím výměnu těchto sifonů a není to tak jednoduché jak to vypadá. Doporučuji instalatéra.

Nejlépe je udělat už všechny odpadní rozvody nové až od stupačky. Do tohoto sifónu je i vyveden odpad z umyvadla ( pravděpodobně otočného ) tak že se musí udělat i nový sifon pro umyvadlo. Hodně jsem to viděl dělat z flexisifonu ( harmonika) ale nedoporučuji to. Také se stává , že otvor pro nový sifon a přepad u vany je malého průměru a musí se vypilovat větší.

Pokud je stupačka v domě provedena ještě z osinku , tak postupovat velice opatrně , velmi rádo to napojení praská a velice těžko se to opravuje. Řeším to tak , že napřed preventivně uříznu odpad flexou kousek za stupačkou a potom teprve odstraňuji starý rozvod. Hodně zdaru

marketa*

Dekuji za info. Az se bude delat rekonstrukce koupelny, ktera urcite bude potreba, tak se to udela poradne. Ted je to spis reseni na kratsi dobu (par mesicu-let).

instalater*

Až se bude dělat rekonstrukce koupelny... jenom bych doplnil , že pokud by jste to teď chtěla mít vše nové a udělané pořádně , tak při následné pozdější rekonstrukci se dají z 90% všechny namontované trubky znovu použít, tak že by jste co se týče materiálu na tom nebyla tratná.

pecenkav*
hodnocení

0x

Už se víc jak 20 let nevyrábí, takže by to byl zázrak.

hodnocení

0x

Tenhle typ sifonu zaplať pánbůh nenávratně zmizel v propadlišti dějin. Nic horšího v historii kanalizace nikdo nevymyslel *blee*. Ale nezoufejte, dnešní, nesrovnatelně jednodušší sifony se dají bez problémů použít i pro vany starší, než je ta Vaše.

doplněno 06.03.18 12:57:

Třeba tenhle

doplněno 06.03.18 13:02:

Když tak na to koukám, bude nutné upravit to potrubí okolo, takže instalatér Vás asi stejně nemine.:(

petr0

Dobrý den,

řeším stejný problém jako tazatelka a ani po několikahodinovém hledání se mi nepodařilo najít sifon, který by mohl být vhodnou náhradou - všechny mají ten problém, že počítají jen s přepadem z vany, ale už nikoliv s napojením na odtok z umyvadla. Vámi odkazovaná stránka bohužel už není dostupná, tak bych chtěl poprosti jestli byste mě mohl nasměrovat na nějaký vhodný sifon, případně například na kombinací obyčejného sifonu s nějakou "rozdvojku"?

Mockrát děkuji.

Solidní a znalý prodejce tohoto zboží Vám určitě poradí co a jak koupit a prodá Vám (třeba p. Šimek David v Jarošovské ul. v JH). A co třeba toto? odkaz : baumax.cz/...

petr0

Paráda, děkuju moc za odkaz, to je přesně to, co jsem hledal *palec2*

jabraka*
hodnocení

0x

Pro instalatéra nebude problém sifon vyměnit.

JB

spu
hodnocení

0x

Použijte instalatérský tmel, za pár minut máte hotovo a vydrží to roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]