Ahoj, mám dotaz. Bydlím v pronajatém domku, kde vytapim plynovým kotlem Protherm. Domek je jen přízemní. Při topení slysim zvuk tekoucí vody,hlavně ve vrchním trubkách, které jsou nade dveřmi. Zkoušela jsem odvzdusnovat, ale je to slyšet stále. Poradíte co a jak? Nějaký způsob, který zvládnu sama.
Dobrý den, možná by to chtělo nejdříve doplnit vodu do topení a znovu odvzdušnit. Jaký tlak ukazuje tlakoměr? Zdravím!
doplněno 05.03.18 22:52:
vercaj - ten kohout viz Váš obrázek vypadá spíše jako kohout pro vypouštění vody (jen můj dojem).
Odvzdušněte radiátory (mělo by tam být mosazné šroubení s otvorem).
doplněno 05.03.18 23:11:
vercaj - stejné mosazné šroubení (jako u radiátorů) může být i kdekoliv na trubkách, tak se rozhlédněte po celém systému. Tlak vody je asi OK (měl by být v zeleném poli na tlakoměru, resp. u mého kotle to tak je).
vercaj
To už jsem právě zkousela dva dny po sobě. Zítra to zkusím znovu. Díky.
Ahoj, já vím, že to není zrovna řešení problému se zvukem, ale když píšeš, že jsi v pronájmu, nebylo by nejlepší tento problém řešit buď s pronajímatelem (je jeho povinností zajistit bydlení přiměřené podmínkám stanoveným ve smlouvě o pronájmu) a nebo (krajní řešení) se přestěhovat? Přeji hodně štěstí.
Nějaký šroub je ve výši ty trubky. A tlak na kotli je 1,8. přijde mi že ten zvuk vody denně zesiluje. Už je to fakt o nervy.
miran*
Můžete sem dát foto toho šroubu?
vercaj
05.03.18 22:47
vercaj
Kotel mi ohřívá i vodu, a pokud vodu pustím, zvuk přestane, než se zase přepne ohřev z vody na topení.
aaaa*
Kdyz pustite teplou vodu, tak zvuk prestane nejspis, protoze kotel aby stihal ohrivat vodu prestane na chvili topit do radiatoru a tim se zastavi nebo snizi prutok v potrubi u stropu. Drzi se tam vzduch, jak radi ostatni. Mozna by trochu pomohlo, pokud je topeni rozdeleno na vetve, uzavrit vsechny radiatory ktere nejsou za problemovym potrubim a zbytek nechat topit. Timto zpusobem by cerpadlo vzduch aspon trochu vyhnalo do radiatoru, kde ho pak odvzdusnit. Zkuste jeste pohledat odvzdusneni nekde v nejvyssim bode, nebo kontaktujte majitele, za optani nic nedate.
Toto určitě nebude odvzdušnění ,musí to být neco co směřuje ke stropu, a nebo by tam musel být odvzdušňovací hrneček a z hrnečku trubička která je svedená dolú a nakonci má ventil.
Jak tu bylo napsáno, chtělo by to dopustit vodu do topení, je jí tam málo a proto to tak cvrliká - nám to dělá taky. Ta fotka, co jste poslala, není odvzdušňovák, ale jakési zaslepení trubky. Nejlepší bude, když se domluvíte s pronajímatelem, jak se ta voda dopouští a ať vám ukáže, na jakém čísle má být ručička na ukazateli tlaku nebo co to tam je, manžel mi tam udělal barevnou čárku a starám se o to dopouštění sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.