Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demolice starých budov

Od: martin* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

před časem jsem koupil pozemek na kterém stojí dva domy. Tyto objekty bych chtěl zlikvidovat, ale na stavebním úředě mi bylo řečeno, že tam a ani na katastru nejsou žádné plány od těchto budov. Prý mám nejdřív nechat zpracovat projekt na tyto oběkty a pak s tím mám přijít... Nejde mi do hlavy, proč nechávat zpracovat drahý projekt na něco, co chci stejně zlikvidovat... Nemáte s tím nějakou zkušenost?

děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jentak*
hodnocení

2x

Takhle to dopadá, když se někdo moc ptá. Nic nejde potom jednoduše. Kdyby to v tichosti zboural(a), a řekl: "spadlo to samo" ještě by byl úřad rád, že to uklidí. Všem by sice bylo jasné, o co jde, ale asi by do toho nikdo nešťoural. Ve vlastním zájmu. I ten úředník má radši klid.

hodnocení

2x
Moje řeč.
Kdo se moc ptá, moc se dozví.
Před pěti lety jsem boural starou stodolu , sundal jsem jen pálený tašky, uvázal střechu za naviják, traktor zabral a bylo zbouráno. Cihly jsem očistil a postavil z nich krb s udírnou a dřevo ze střechy spálil. Zbylo trochu malty. No spíš písku s trochou vápna. Základy jsem zavozil hlínou, zasel trávu a je tam krásná louka.
Na úřadě jsem řekl, že to spadlo a nikdo nic nechtěl vidět.
Je hezký, když to někdo chce udělat tak, jak by se mělo. Ale úřední šiml když zařehtá...

krtek66
hodnocení

1x

no prostě musíš podat žádost o demolici vč. PD...je to na hlavu postavené, ale svým způsobem logické. Nemůžeš bourat jen tak něco

hodnocení

1x

Zkuste ještě bývalého majitele, případně příslušný (městský, okresní) archiv, jestli by se nedalo něco dohledat tam - nebo třeba jen navést jinam,. Občas bývají věci uloženy na překvapivých místech.

majsterjoe*
hodnocení

1x

Jo, bourání a odvoz následné suti opravdu není jen tak, někdy je lepší si připlatit za prázdný pozemek, než bourat staré barabizny. Toť má zkušenost.

jabraka*
hodnocení

0x

Bourat nemůžeš jen tak Ani to nemůžeš bourat sám,musíš si kromě souhlasu statika obstarat specializovanou firmu,která to zbourá a zajistí ekologické odstranění zbytku po bourání.Připrav si velkou kapsu as penězi!

JABRAKA

krtek66

zase špatná rada..dneska už druhá...! Zbourat si to může svépomocí klidně to aj rozebrat. Potřebuje akorát doklad ze skládky pokud to někde bude odvážet, že to uložila a ten doloží úřadu. A jinak žádnýho statika nepotřebuje. Stačí velmi obyčejnej projekt demolice, půdorys objektu, řez, pohled a velmi jednoduchá technická zpráva s popisem záměru. Pokud to umí tak si to může nakreslit a napsat sám. Pak si jen sehnat někoho kdo mu na to dá štempl a hurá na úřad.. největší zlo může představovat pokud je to barák s azbestovou střechou. Ta dělá bordel jak sviňa. Cihly a beton berou všude

hodnocení

0x

Taky potřebuju zbourat budovu (starou stodolu, též bez dokumentů) a informovala jsem se - ne na úřadě, ale u projektantů. Prý nejlepší (nejjednodušší) je (právě kvůli papírování) počkat, až to samo spadne. A ne že bych vás chtěla navádět, ale tomu se dá (ne moc rychle) pomoci.

janm*
hodnocení

0x
ZdravímTakže na úřadech nikde ty stavby zaznamenány nejsou? viz.: ale na stavebním úřadě mi bylo řečeno, že tam a ani na katastru nejsou žádné plány od těchto budovTak pokud na úřadech v papírech tyto stavby nejsou vůbec zaneseny pak vlastně oficiálně "neexistují" ať již z jakéhokoli důvodu. Proto po vás chtějí vlastně zpracovat projekt, ty stavby vlastně jakoby se na úřadě "objeví" "začnou existovat" a tudíž pak můžete znovu papírovat bourání. Čili pokud ty stavby úředně "neexistují" tak pakliže je zbouráte více méně jste oficiálně "nic neboural" nemůžete zbourat něco co "neexistuje" ne? Tím pádem by jste se vyhl všemu papírování. Suť necháte zlikvidovat odvézt k likvidaci a neměl by být problém, protože pokud by se o to někdo zajímal přišel by na úřad kde mu řeknou že jste nemohl nic bourat protože tam a tam nic nestojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]