Nejste přihlášen/a.
Jak postupovat při zateplení staré chalupy síla stěny 80 cm.Jaký je nejvhodnější postup a materiál.Díky za rady.
Ono je zateplení a zateplení. Jestli nemáš přístup k lacinému palivu a potřebuješ ušetřit tak jenom olepit barák vrstvou polystyrenu nestačí-a nepomůžeš si tím že tam nalepíš 20cm vrstvu. Musíš zateplit barák jako komplet a to už tak jednoduchý není.
Když to vezmeme tak musíš odkopat podlahy,zateplit podlahu tak 15cm vrstvou pochozího polystyrenu s hydroizolací,na to znovu navalit beton a finální podlahy
Musíš vyměnit okna a dveře,to jsou další velká procenta úniku tepla pokud jsou tam nějaká stará
Musíš zateplit stropy a to je zase strhat podbití stropů a zateplit mezi krokve,potom udělat podhledy(protož předpokládám že chceš pochozí půdu)
Potom teprve zateplení fasády,klidně ti stačí 10-15cm,víc už je kontraproduktivní
A ještě nakonec musíš počítat s tím že se můžou vyskytnou problémy s plísní-starou stavbu nikdy 100% neodizoluješ od vhlkosti,ta se od neodizolovaných základů šíří do zdiva. Když byl barák nezateplený a přirozeně dýchal,tahle vlhkost vysychala. Když to zabalíš do neprodyšné vrstvy izolace,vhlkost najednou nemá kam unikat a pokud důkladně nevětráš,můžou se objevit plísně,rosení oken atd...
Dobrý den, jenom se zeptám - co ještě chcete zateplovat na zdi, která má 80 cm? Chcete mít z vesnického stavení moderní domek obalený do polystyrenu? V tomto případě to nemá význam (spíše se podívejte na stav oken, jestli netáhne zima tam). Zdravím!
leo66a - pokud myslíte pouze ekonomicky a nikoliv esteticky, t.j. nebude Vám vadit, že zmizí původní vzhled starého domu (ztratí se ráz vesnického stavení), tak zateplujte (Vy a další generace se na to budete dívat). Někdy mám obavu, že jednou zateplíme i Karlštejn .
Je nutno se zamyslet trochu jinak,než jsme zvyklí.Pokud v chalupě chceme bydlet trvale a chceme protopit co nejméně,pak zateplit musíme.Ale jde to i způsobem provětrávané fasády,se zaklopením palubkami,nebo i šindelem(Dřevěným)
Pokud tam chceme jezdit jen na víkendy,pak stačí po dvě noci pořádně zatopit a stěny naakumulují dost tepla,aby byla pohoda..
JABRAKA
Diky všem za rady,okna a podlahy mám hotové.Též topení s krbovýmy kamny s výměmíkem,okolo chalupy i vytvořenu drenáž a izolaci.Zajímalo mne zda má cenu tepelně izolovat z důvodu zvýšení teplotní pohody v chaloupce.Ještě jednou díky všem.Leo66a
já bych se na zateplení fasády u takové chalupy vykašlal.. vyměn dveře, okna, zatepli stropy, střechu a víc bych nevymýšlel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.