Nejste přihlášen/a.
Zdravím , u všech bojlerů co znám bývá napojení studené vody na pravé straně. Vy to máte naopak, ale neznám typ vašeho bojleru. Pokud mám pravdu, že to máte obráceně , tak vám do bojleru částečně voda šla , ale pak se to samo zastavilo , neboť voda stlačovala vzduch do takové míry , až se vyrovnaly tlaky ( vzduch je částečně stlačitelný) a zpětná klapka která je obráceně na výstupu vám to zastavila. ( zpětná klapka je součástí pojišťovacího ventilu)
Zkontrolovat kde je u bojléru vstup a výstup vody a popřípadě prohodit.
také tam nikde nevidím vypouštěcí ventil , který má být umístěný mezi pojišťovákem a bojlerem
Právě jsem si všiml , že máte pojišťovák až za ventilem - POZOR - může udělat BUM a zbourat baráček.
Nechte si to raději zapojit od profika.
Kohouty jsou nastavené správně, teď už jen otevřít kohoutek na teplou vodu v koupelně/kuchyni/sprše a počkat, až se bojler naplní a z kohoutku začne téct voda.
satam- díváme se na stejný obrázek? Já podle spodního dýnka nedokážu určit typ bojleru, ale co znám , tak je přívod vpravo. A i kdyby byl přívod u tohoto typu nalevo, tak je špatně pojišťovák a já přímo ZAKAZUJI tento bojler používat.
Máš pravdu. Ovšem já jsem se tímhle nezabýval, předpokládal jsem, že bojler zapojoval odborník. Teď, když na to koukám, tak takhle bych to ani já jako poučený laik nezapojil
Pokud ti to tak pracovalo , tak může být pojišťovací ventil zanesený bordelem. Také si překontroluj perlátory ( sítka ) na baterce. Pokud ti to kape , tak to může být kolem příruby. Pokud ti to vyhazuje pojistky , tak můžeš do opravy oddělat tu spodní část, aby se tam neshromažďovalo vlhko - POZOR elektrika -děti. Než dáš nový bojler - ideální Dražice , tak aspoň oddělej na kuláči nad pojišťovákem toho motýlka , aby se s ním nedalo otočit a zůstal vždy v otevřené poloze.
Co je to za typ bojleru? Už v tomto zapojení před tím pracoval?
Ten pojišťovám MUSI být mezi kulovým uzávěrem a bojlerem. Proč? Kdyby někdo ten kuláč zastavil a bojler nahříval , tak v něm narůstá tlak a bojler se může roztrhnout a někoho zranit. Dokáže to zbourat i půlku baráku. Najdi si na netu ,, výbuch bojleru". Toto není žádná prdel.
Pak tedy otevři ten kohoutek v kuchyni/koupelně/sprše a počkej, co to udělá.
Jinak instalatére, neznáme kompletní propojení přívodů a vývodů, kdoví, co tam kdo prznil. S tím pojišťovákem máš 100% pravdu a ten co to dělal, byl opravdu "odborník"
satam, mně by zajímal ten typ bojleru protože jsem se ještě nesetkal s tím , aby byl přívod vlevo. Škoda , že ho nevidím celý. Možná taky , že by to mohl být určený na spodní montáž a je otočený vzhůru nohama. To ale bývají většinou do 20 litrů ( pod dřez)
Taky jsem zvědavej co je to za typ.
80 l - to nebude na spodní montáž. Pokud to připojení nenajdeš v papírech , tak by to mohlo být i označený barevně ( modré a červené ) kolečko na těch trubkách co vedou dovnitř. Jinak kdyby jsi ho odpojoval, tak stačí strčit do těch trubek drát. Na teplou by ta trubka měla končit tak 10 cm odzvrchu a na studenou bude končit tak 10 cm odspodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.