Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik váží polévková lžíce arašídového másla?

Od: anzionka® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, potřebuji nějak odměřit arašídové máslo. Nemám váhu. Přebuji zjistit, kolik váží jedna polévková lžíce, nebo teda jak zjistím, kolik si toho másla třeba na ty tousty namažu. Když vezmu nožem a mažu. Nějaké nápady? Předem díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

S arašídovým máslem nemám moc zkušeností. Konzistencí mi přijde někde mezi máslem a hořčicí. Kávová lžička másla by měla mít 8 g. Ta informace o 6 gramech by podle mne mohla sedět.

hodnocení

1x

Vážení bez váhy ;)

pidak.cz/...

hodnocení

0x

Jestli si mažete máslo na pořád stejné tousty/topinky, tak bych asi zkusila vypočítat, na kolik nanesení co nejstejnější vrstvy mi vystačí balení. A nebo koupit minibalení, jestli jej dělají, pak porovnat, jestli to minibalení vystačí na jedno namazání... nebo nechodíte k někomu domů, kdo kuchyňskou váhu má? *frajer*

doplněno 02.03.18 15:20:

A nebo v obchodě na váze... Billa má pořád váhy. Máslo do igelitového pytlíku, aby nedošlo k navýšení váhy ničím jiným *frajer*

doplněno 02.03.18 15:22:

A nebo jestli mají na obalu uvedenou jak hmotnost, tak objem, trojčlenkou dle objemu lžíce (odkaz pode mnou - já tam tedy arašídové máslo nevidím...) vypočítat hmotnost...

hodnocení

0x

Váha balení děleno počtem lžic, které z něho naberete.

111®
hodnocení

0x

polévková lžíce 50g + 8g másla takže přesně 58g

8g je lžička, lžíce je 25g másla;)

hodnocení

A bavíme se o arašídovém máslu, a ne normálním? A zarovnaná nebo lžička do obloučku naplněná?

hodnocení

Někde jsem na netu našla, že zarovnaná lžička, nutno podotknout čajová, arašídového másla, váží 6 gramů, ale kdo ví, jestli je to tak fakt.

liska5
hodnocení

0x

Ta malá balená máslíčka, co dávají v hotelu ke snídani, váží 10g.

hodnocení

0x

Vždycký je to přibližné, ale aspoň pro představu:

Lžíce na polévku rovná může obsahovat 15 g sádla, másla nebo tuku, vrchovatá 30 g sádla, másla či tuku.

clanky.vareni.cz/...

Nebo si ten obsah lžíce zvažte/nechte zvážit v nejbližší prodejně.

hodnocení

0x

Dobrý den. Podívejte se prosím na tento odkaz. Třeba Vám to pomůže. Viky

Palec zdravých tuků
Zdravé tuky měříme podle velikosti našeho palce. Mezi tyto patří oleje, másla, burákové máslo, oříšky, semínka.

onlinefitness.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]