Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytápění přímotopem

Od: milis® odpovědí: 5 změna:
Všude píšou, že přímotop ( konvektor ) není vhodný k trvalému vytápění. Proč? Uvažuji že 2 místnosti budu vytápět přímým elekt. topení. Mám výhodnou sazbu kvuli elektrokotli, ale protažení a instalace radiátoru je investice minimálně srovnatelná s investicí do přímotopu a jinak než elekt. určitě místnosti vytápět nebudu, tak proč tahat trubky a nezapojit přímotop?
Dík za názory

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Milis, musíte číste lépe, páč čtete asi jen články z jednoho názoru. Já dávám do garsonek jedině přímotop, sazba D57 a spokojenost.

Vždy bude záležet na individuálním přístupu k určité stavbě. Je jisté, že když je do domu přitažena tribka s plynem, bude levnější provoz kotel na plyn a radiátory.

Vše je jen o penězích a jejich počítání.

barbakan*
hodnocení

1x
Soused má 3 přímotopy, prostorové termostaty, samozřejmě tarif d45d a chrochtá si.

hodnocení

0x

Jediná nevýhoda je v tom, že levná sazba (asi i u Vašeho dodavatele) není 24 hodin denně. Kotel umožní jistou akumulaci a tedy překlenutí období netopení s větším komfortem.

barbakan*

Myslíš elektrokotel? Pokud je sazba 20 + 4, tak při vypnutí kotle, vychladne na totata a po zapnutí trvá než nahřeje vodu v okruhu.

patronka*
hodnocení

0x

Já jsem vytápění elektrokotlem doplnila o dva přímotopy a za sezónu jsem ušetřila 8 tis. Jsem ve velkém bytě sama, tak mi stačí většinu místností jen temperovat ( 10 - 13°C ), pokoj, kde trávím většinu času vytápím přímotopem na cca 20 - 22°C a další přímotop používám střídavě v kuchyni a v koupelně, jen pokud tam právě jsem. Kombinovat to lze i jinak, jen mne mrzí, že jsem na to nepřišla dřív... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]