Nejste přihlášen/a.
Kterého dodavatele máte teď? ...Jinak vybírat můžete mezi mnoha dodavateli, ale nevím, jestli se vám chce číst sáhodlouhé podmínky, psané ještě k tomu drobným písmem...porovnání cen je věc jedna...a podmínky dodavatele (možnost odstoupení, pokuty, ...atd.) věc druhá...takže vyberte a následně si pozorně přečtěte všechny jejich podmínky...třeba ušetříte na měsíčních poplatcích, ale následně přeplatíte na pokutách (při změně podmínek, nevýhodných pro vás); některý dodavatel nasadí nízké ceny, aby získal zákazníky (to může trvat nějakou dobu) a následně po roce, dvou je upraví ve svůj prospěch; vy sice "můžete odstoupit", ale za jakou cenu ...mnohdy ta cena násobně přesahuje uspořené finance za třeba elektřinu ve vašm případě...takže vybírat a hlavně číst...jentak byl trochu rychlejší ...
Přeptej se u dodavatele elektřiny (elektrika se říká třeba tramvaji) té srovnávané domácnosti. To je nejjednodušší, co můžeš udělat.
aha,
tak děkuju.
Je tu někdo jiný kdo by poradil jak vybíral a srovnával ceny na trhu a podle čeho?
Jediný "rozumný" způsob je najít si na internetu ceníky jednotlivých dodavatelů na příští rok, a porovnat je se svými spotřebami za dva až tři roky zpátky. Vyberete si dva až tři nejlevnější. Potom můžete výběr zkorigovat s nabídkami z internetových porovnávačů, a pak se rozhodnete. Já jsem si to ale třeba ztížil ještě další podmínkou, že jsem nechtěl žádnou nabídku od malých-nových obchodníků., ale vybíral jsem z těch největších. Důvod? Právní jistota, žádné "kličky" ve smlouvách, a záruka že dodavatel alespoň rok, dva vydrží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.