Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych vás požádat o pomoc. Mám v kooupelně el. podlahové topení, loni jsme ho měli přes celou zimu puštěné a bylo tam od něj krásně teplo. Letos je to tragédie, podlaha je jen lehce vlažná a o teple se v koupělně nedá ani mluvit. Zkoušel jsem i vyměnit termostat, ale ani to nepomohlo.. Nevíte někod, čím by to mohlo být? Moc díky!
Výkon bohužel neznám, koupili jsme barák a dokumentaci mám na půdě. Nicméně to je koupelna cca 4x2m, ještě tam mám výduch z krbu (ten je v přízemí, koupelna v patře). Topení je na cca 1,5m pásu dlouhém, 30cm širokém (pod dlažbou).
Jako laik si to můžeš představit, jako vyhřívání zadního skla na autě.
Je tam mřížka, která při připojení elektriky z baterie ohřívá sklo a to rozpustí led na skle. Když je topná mřížka v pořádku, tak je sklo nahřáté třeba během 2minut.
Když je ale topná mřížka na každém druhém topném vláknu přerušená, tak má poloviční výkon a rozmrazení okna trvá dvojnásobnou dobu.
Podobně to může být s tou elektrickou rohoží pod dlažbou. Loni topily všechny vlákna a letos už některé vlákna nefungují.
značka ideál je, vzít měřák , změřit odpor topení a spočítat jaký to dává výkon a provnat s parametry jaké jsem si koupil, to by snad tazatel vědět mohl. Jinak cokoliv zde psát je zbytečné..dokud nebudeme mít tyto informace, nelze dál radit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.