Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

El. podlahové topení netopí

Od: honzagrubl odpovědí: 10 změna:

Zdravím, chtěl bych vás požádat o pomoc. Mám v kooupelně el. podlahové topení, loni jsme ho měli přes celou zimu puštěné a bylo tam od něj krásně teplo. Letos je to tragédie, podlaha je jen lehce vlažná a o teple se v koupělně nedá ani mluvit. Zkoušel jsem i vyměnit termostat, ale ani to nepomohlo.. Nevíte někod, čím by to mohlo být? Moc díky!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
A aký výkon v podlahovém topení máte nainstalován a v jak velké koupelně? Nějaký další tepelný zdroj v koupelně máte?
doplněno 28.02.18 20:28: honzagrubl: tak výkon topení v podlaze na vytápění koupelny rozhodně stačit nemůže..a už vůbec ne v těchto mrazech..Nemusi to tedy být nutně tím, že je něco rozbité.. ale jen nevhodně navržené.
doplněno 28.02.18 20:55: Loni nebylo 10 dnů po sobě - 15stC..
honzagrubl
hodnocení

Výkon bohužel neznám, koupili jsme barák a dokumentaci mám na půdě. Nicméně to je koupelna cca 4x2m, ještě tam mám výduch z krbu (ten je v přízemí, koupelna v patře). Topení je na cca 1,5m pásu dlouhém, 30cm širokém (pod dlažbou).

honzagrubl
hodnocení

No ale loni to tu koupelnu vytopilo úplně krásně, fakt tam bylo teplo, tak proto mě to letos zaráží, že najednou to nevytopí.. a navíc že i ta dlažba je fakt jen lehce vlažná..

Obávám se, že budete muset vykopat podlahu a topnou rohož vyměnit.

hodnocení

2x

Jako laik si to můžeš představit, jako vyhřívání zadního skla na autě.

Je tam mřížka, která při připojení elektriky z baterie ohřívá sklo a to rozpustí led na skle. Když je topná mřížka v pořádku, tak je sklo nahřáté třeba během 2minut.

Když je ale topná mřížka na každém druhém topném vláknu přerušená, tak má poloviční výkon a rozmrazení okna trvá dvojnásobnou dobu.

Podobně to může být s tou elektrickou rohoží pod dlažbou. Loni topily všechny vlákna a letos už některé vlákna nefungují.

Obávám se, že tak to není. Kdyby došlo k přerušení topného kabelu,nebude topit celý okruh...

111®
hodnocení

0x

no to vím úlně přesně, nemá výkon, ale proč to je třeba měřit, ne bezhlav měnit termostat..

honzagrubl
hodnocení

No to jsem jen zkusil prohodit s termostatem z vedlejší místnosti.. a jak by mohlo ztratit výkon? jsem laik, takže se ptám.

111®
hodnocení

0x

značka ideál je, vzít měřák , změřit odpor topení a spočítat jaký to dává výkon a provnat s parametry jaké jsem si koupil, to by snad tazatel vědět mohl. Jinak cokoliv zde psát je zbytečné..dokud nebudeme mít tyto informace, nelze dál radit.

hodnocení

0x

Zkoušel jste dát termostat na max? Nepomohlo? Měřil jste podlahové čidlo? Jestli nedává "pokyn" pro termostat dříve? Případně porovnejte obě čidla ve studeném stavu (máte druhé pro nový termostat)...a dejte vědět výsledek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]