Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, může mi prosím někdo poradit? Měla jsem hodně let uložený fusak do dětského kočárku ( pravý beran) ve skříni v málo vytápěné místnosti a kovový zip mi zoxidoval, takže je úplně zelený a nejde s ním hnout. Nevíte čím to vyčistit abych zároveň nezničila látku okolo? Slyšela jsem, že to jde WD40, ale tam se bojím, ze zamastím látku a beran se nesmí prát, takže pokud někdo má lepší radu tak předem děkuji.
Mosaz takhle "oxiduje" při styku s přírodními materiály (kůží), myslím že při tom příliš neubývá. Pro uvolnění by mělo stačit potřít trochu saponátem nebo mýdlovou vodou. Vyčistit opatrně pomocí zubního kartáčku a stejným roztokem (je - li to ovšem proveditelné). Látka v okolí ale zůstane zabarvená, takže by možná bylo lépe zip vyměnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.