Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Startování motorové pily

Od: sword® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, přátelé mám tento dotaz: Můj soused koupil novou motorovou pilu je pravda poměrně levnou,(důchodce) chtěl nastartovat vytáhl jednou startovací provázek a už se nevrátil. Ptal jse mě co mám dělat tak jsem mu řekl ať jde do obchodu reklamovat pilu. Dnes jsem přišel domů a ptal jsem se ho jak dopadl, v prodejně mu řekli, že se na startování a lištu plus řetěz záruka nevstahuje. Není to blbost? A nebo poradíte jak má postupovat? Děkuji i za něho za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ať jde do prodejny znovu a ať mu ti odbornící předvedou jak pilu nastartují.

A když zkusí o nějakých vyjímkách ze záruky, tak si zavolat nadřízeného - pokud možno svým zvýšeným hlasem.

A ten důchodce ať tam raději nechodí sám. Chce to k sobě nokoho mladšího a drzejšího.

Prostě jim nese pilu na reklamaci a ať mu dají protokol o převzetí zboží k reklamaci. Pak bude čekat na písemné vyjádření.

hodnocení

1x

Záruka se nevztahuje na opotřebení způsobené obvyklým užíváním zboží a dále na vady způsobené jeho nesprávným a neodborným užíváním a zacházením

Ze záruky jsou vyjmuty veškeré díly a součásti, podléhající při užívání přirozenému opotřebení nebo u nichž v důsledku obvyklého užívání dochází ke změně nebo zániku požadovaných vlastností. Tím se rozumí veškeré pohybující se části stroje, jako např. nože, soukolí převodovek, klínové řemeny, kladky, ložiska, pojezdová kola,startovací mechanismy,spouštěcíspojky sečení, ovládací lanka, rotory,strunové hlavy, jejich součásti, řetězy motorových pil, elektromotory,

O tom, zda se jedná o záruku, je oprávněno rozhodnout pouze servisní středisko, které má s GARLAND distributor, s.r.o. uzavřenou servisní smlouvu Takže záruka asi na nic

Jo to jsem okopíroval s reklamačního listu také čínské pily.Takže soused má asi smůlu.

domacitechnika.cz/...

barbakan*
hodnocení

0x

Nezdá se mi, že by pilu startoval a hned se porouchalo startování. Děda za to musel vzít neskutečnou silou a to, že mu na prodejně řekli, že se na startování nevztahuje záruka je rovněž blbost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]