Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rosení střešních oken

Od: emma* odpovědí: 11 změna:
Roseni tresnich oken co stim .. pod oknem nemam topeni ma podlahove topeni
Rosení střešních oken

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Moc vlhka ve vzduchu... Buď více větrat, nebo tomu pomoci třeba vysoušečem. Nebo lepší okna. Každopádně vlhko se vždy vysráží na nejvíc studených plochách.

suchy*
hodnocení

0x

Jak bylo psáno výše,snížit vzdušnou vlhkost.Ještě podotknu,že máme v domě 2 druhy střešních oken a dvojskla se rosí výrazně víc než trojskla,takže kvalita okna hraje významnou roli.

doplněno 26.02.18 23:01:

zde jsem objevil prý funkční řešení Vašeho a občas i mého problému diskuze.podlahove-topeni./...

hodnocení

0x

Musíte zvýšit povrchovou teplotu okna, snížit vlhkost v bytě. Měříte teplotu a vlhkost v bytě? Máte dvojskla?

.

hodnocení

0x
Máme to stejně. Rosení je cca od venkovních -5C a problém od -10C. Vyřešili jsme to nejjednodušší cestou. Sádrokarton pod oknem je malovaný voděodolnou barvou. V oknech jsou vnitřní rolety. Díky tomu nejde v noci od oken chlad a ani celou noc nekape voda z oken.
Ráno se roleta odtáhne (to je nutné) a střešní okna otřou. Pokud není -10C neotirame, není tam moc rosy. Teď když bylo v noci -16C byl ráno místo rosy led...
Není to řešení, jak to napravit, pouze možnost jak s tím celkem rozumně žít. :)
Rolety máme napodobeninu Veluxu za třetinu ceny. Jsou hodně podobné, fungují dobře. Za tu cenu jsou luxusní.
doplněno 27.02.18 11:13:

Okna máme Velux, dřevěná a plastové. Rolety jsem myslel vnitřní zatemňovací. Udělá to vlastně další izolační vrstu, ale je potřeba to každé ráno nechat usušit nebo utřít a nechat větrat. Jinak se tam bude dělat plíseň a zničí to lak okna.

Užijete je i na léto, ale k tomu máme i venkovní. Ty fungují v létě lépe, ale v kombinaci to řeší ještě lépe.

Brali jsme tyto: petromila.cz/...

Látku máme nějakou pokovenou a opravdu je neprůhledná.

Rosení střešních oken #2
kaja*
Dobry den, s manzelem resime stejny problem. Mohu se zeptat, jakou znacku oken mate? A pojmem vnitrni zaluzie byly mysleny zaluzie mezi skly, tj. uvnitr okna? Ja uz jsem z toho zoufala:( Dekuji za odpoved, Kaja
kaja*

Děkuji za doplnění odpovědi. My máme vnitřní žaluzie - stínící funkce výborná, ale bohužel se pod vrchní částí žaluzie dělá plíseň (je to vidět skrz vnější sklo, pokud okno oročít o 180°). Během mrazů jsem zkoušela žaluzie stáhnout a zcela zatemnit - i když máme doma vlhkost vzduchu max.55% a větrám nárazově většinou 3x denně, tak jsem z každého střela snad kbelík vody + ledové kry při tužších mrazem v rozích oken:(. A můžu se ještě zeptat - venkovními roletami myslíte ty černé rolety Velux? Nebo markízy? A co se oken Velux týče - připadají ta plastová "bezúdržbová" skutečně lepší (hlavně v souvislosti s plísní)? Pořídili jsme si totiž byt, ve kterém už jsoudřevěná okna Velux napadená černou plísní:(.

Velice Vám děkuji za odpověď,

s pozdravem Kája

Myslel jsem skutečně markýzy. Odstíní hodně sluníčka a teplota v podkroví šla znatelně dolů. Cca o 5C. Venkovní rolety určitě fungují ještě lépe, ale pro mě cenově nedostupné.
Plastová okna jsou ohledně plísní stokrát lepší. Není na nich žádný kaz, na dřevěných už byla plíseň a známky toho jsou patrné.
Pokud bych okna měnil, určitě bych dal trojsklo nebo k tomu ekvivalent ve dvojsklu. Nedržel bych se slepě veluxu, je drahý a žádná velká paráda to není.

jabraka*
hodnocení

0x

kvalita výplňových skel se určitě uplatňuje.Hraje tu roli rosný bod.Změříme li teplotu skla zevnitř,pak u dobrého okna nebude studenější než teplota vzduchu,nebo spíše ne o mnoho.Pak je vše v pořádku a rosení se nekoná.To platí i u normálních oken,nikoliv jen střešních.Kdyš měřím teplotu skla na balkonových dveřích,naměřím 20 stC.Teplota vzduchu v místnosti je 23 stCTeplota venku je -10 stC.Okno se nerosí.Pokud je venku -10,a vevnitř na okně +6,pak je okno v nepořádku a vyměním ho.

JABRAKA

hodnocení

0x

A jak máte řešené zrcátko nebo vrchní špaletu. Okno by mnělo ve své vrchní části pokračovat šikminou do prostoru aby vzduch mohl volně proudit pryč.Foto horní části okna s přechodem na strop by pomohlo.Když je montáž provedena bez této šikminy mnohem více kondenzuje vlhký vzduch na okně.

horacek
hodnocení

0x

Rovněž se nám střešní okna rosila. Zkoušeli jsme se řídit radami, jak vnik kondenzátu eliminovat. Bohužel žádná z rad alespoň v našem případě nepomohla. Byli jsme z toho už dosti roztrpčení a vlhkost ze střešního okna nám způsobovala velké potíže od kapání na podlahu a zničení nové podlahy až po mapy na malbě sádrokartónu. Nakonec jsme se rozhodli problém vyřešit výměnou oken. Na doporučení známého jsme koupili nová střešní okna.

peda
hodnocení

0x

Bohužel tohle je klasika. Střešák a podlahovka.Když jsem dělal podkrový,tak jsem pod každé okno dal malí radik a v pohodě. Podotýkám.že u nás není problém i -30 stupnů. Okna velux plast dvojsklo. Jesli to jenom trošku jde tak přidat radiátor nebo aspoń na zimu ekoflex. Podle fotky je to asi koupelna a to je další polínko do ohně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]