Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, zda existují digestoře, které by měly kombinaci uhlíkového filtru na pohlcení pachů a současně měly aktivní odtah ven (kvuli páře). Vím, že se některé používají rekuperaci a některé odtah, ale nikde jsem se nedočetl, zda to lze nějak kombinovat. Pokud ne, tak lze uhlíkový filtr řešit nějak samostatně?
Kvůli rekonstrukci kuchyně potřebujeme mít odtah ven a nerad bych obtěžoval sousedy nějakými pachy. I když nemyslím, že by to vůbec někdo zaregistroval, tak člověk nikdy neví, kdo se najde. Děkuji.
Je to v panelovém bytě, kde je jen stará centrální ventilace (nefunkční) a tam to nemohu při takovém výkonu odvést. Jedině řešení je vyústění skrz panel na balkón. Rád bych měl v záloze řešení, pokud by se někdo přece jenom ozval, jako že se asi neozve - zas tolik nevaříme.
Jinak už jsem ty uhlíkové filtry našel. Cena není zrovna lidová (kolem 2k), ale alespoň vím, že něco existuje.
Taková digestoř určitě existuje. Uhlíkový filtr se dává na mřížku, přes kterou se odsává pára při vaření. Akorát se uhlíkový filtr používá, když musíš vzduch vracet do místnosti.
Co jsem kdysi kupoval digestoř Mora, tak ta má uvnitř páku, kterou se přepíná mezi vracením vzduchu do místnosti nebo odtahem ven.
Takže když správně nastavíš páku na digestoři a dokoupíš si uhlíkové filtry (ty budeš muset často měnit), tak máš to, co si přeješ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.