Nejste přihlášen/a.
Výborné svářečky (mám ji, tak můžu posoudit) jsou značky KITIN. Například: svarecky.heureka.cz/...
Jen otázka k zamyšlení: Budeš se učit svařovat metodou TIG/WIG, tedy v ochranné atmosféře argonu? (To znamená mít navíc tlakovou láhev s argonem a příslušenství = další náklady min. 5000,- Kč.)
Pokud ne, tak na svařování obalenými elektrodami seženeš kvalitní invertor do 4000,- Kč.
Taky budu kupovat nějakou svářečku, jenom pro sváření obalovanou elektrodou bez ochranné atmosféry, kterou by jsi doporučil?
Díky
Dnes už se používají především "invertory". Jsou na svařování všemi druhy obalených elektrod (ocel, nerez, hliník atd.).
Jsou lehké, takže se dají snadno přenášet a je jich velký výběr.
Při výběru je rozhodující parametr, jakým průměrem elektrod chcete svařovat. Na běžné domácí svářečské práce stačí svářečka s max. proudem 140 A. To utáhne i elektrodu s průměrem 4 mm. ale doma budete používat asi jen největší průměr elektrod 3,2 mm
Tady je výběr některých invrtorů: svarecky-obchod.cz/...
Na trhu jich je mnohem víc - stačí do vyhledávače zadat "svářecí invertor"a hned máte z čeho vybírat..
Já mám ukrajinský MMA invertor Dnipro CAS 205, nový, dovezený do ČR za 2100 Kč, je to malé jak větší ledvinka u pasu, je to lehoučké - váží to 1.9 kg bez kabelů a vaří to jak ďas, svarforum.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.