Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svarecka do garáže jaka?

Od: charger® odpovědí: 9 změna:
Ahoj
Jaky mate názor na tuhle svářečku? Pro začátečníka co se stim učí ; ) da se najít lepší za tu cenu a nebo levnější se stejnými vlastnostmi svarecky-elektrody.cz/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Hele prvně si urci co s tím chceš vařit a jakou metodou. Podle toho si urcis výkon. Pod 160A bych určitě nešel. Jinak jde hlavně o to aby ta svářečka byla stabilní. Což ty levné šroty nemusí být. Mám doma nějakou obyč a ta po delším vaření začne vadnout. Jinak dobre je mít nastavitelny zapalovací proud. Ostatní kraviny asi nevyužijes. Kolegové mají trafo už nějak více programovatelné a stejně to člověk nevyužije. Potřebuješ nastavit ampery a vařit.

hodnocení

Nasel expondo.cz/... jsem tuhle o polovinu levnější
Ale je to taky kvalitní? To nevím . Esab znám ze svářečky firmy tam jsou jen tyhle svářečky.

hodnocení

0x
Na naučení bych klidně bral tu levnější.
Jen si k ní udělejte lepší kabely, protože ty přiložené jsou naprd :)
Jinak ještě existuje kombinace mma/tig/cut a to taky není špatná volba.

svarec
hodnocení

0x

Výborné svářečky (mám ji, tak můžu posoudit) jsou značky KITIN. Například: svarecky.heureka.cz/...

Jen otázka k zamyšlení: Budeš se učit svařovat metodou TIG/WIG, tedy v ochranné atmosféře argonu? (To znamená mít navíc tlakovou láhev s argonem a příslušenství = další náklady min. 5000,- Kč.)

Pokud ne, tak na svařování obalenými elektrodami seženeš kvalitní invertor do 4000,- Kč.

jir7

Taky budu kupovat nějakou svářečku, jenom pro sváření obalovanou elektrodou bez ochranné atmosféry, kterou by jsi doporučil?

Díky

svarec

Dnes už se používají především "invertory". Jsou na svařování všemi druhy obalených elektrod (ocel, nerez, hliník atd.).

Jsou lehké, takže se dají snadno přenášet a je jich velký výběr.

Při výběru je rozhodující parametr, jakým průměrem elektrod chcete svařovat. Na běžné domácí svářečské práce stačí svářečka s max. proudem 140 A. To utáhne i elektrodu s průměrem 4 mm. ale doma budete používat asi jen největší průměr elektrod 3,2 mm

Tady je výběr některých invrtorů: svarecky-obchod.cz/...

Na trhu jich je mnohem víc - stačí do vyhledávače zadat "svářecí invertor"a hned máte z čeho vybírat..

hodnocení

Ahoj
Co si myslíte o tomhle? Je to k šunt nebo ne
hodnocení

tomaslad*
hodnocení

0x

Já mám ukrajinský MMA invertor Dnipro CAS 205, nový, dovezený do ČR za 2100 Kč, je to malé jak větší ledvinka u pasu, je to lehoučké - váží to 1.9 kg bez kabelů a vaří to jak ďas, svarforum.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]