Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aku šroubovák LIDL

Od: krtek66 odpovědí: 23 změna:

Pěkný den!

Má tu někdo osobní zkušenost s AKU šroubováky z Lidlu? např. lidl-shop.cz/... V minulosti jsem od nich měl flexu, kterou jsem musel po 3 reklamacích vrátit, protože se zasekávala pojistka a nešla startovat. Tím u mě na kvalitě nářadí trochu spadli. Vím, že je to asi kus od kus nářadí, ale zajímají mě konkrétně tyhle AKU šroubováky. 16V popř. 20V a baterka 2000mAh je už zajímavé s ohledem na cenovku. Vím, že je to hobby ne profi. Jak je to s baterii? Když odejde ta co jek tomu, kde koupím náhradní?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tady si najdete konkrétní typ a následně k němu "vyjedou "náhradní díly (baterie, nabíječka, ...) Jinak s nářadím "Lídl"mám pozitivní zkušenost (pro běžné domácí využití...)

sejny*
hodnocení

2x

Já mám většinu nářadí z Lidlu a zrekonstruoval jsem pomocí něho celý barák. Takže za mě spokojenost. Co se týče aku vrtačky mám 2 rychlostní 12V:

lidl-shop.cz/...

Na klasické práce doma je super - hlavně dole nepřekáží baterka, takže se s ní všude dostanu a navíc výměnná upínací hlavička je fajn, pokud si třeba při práci se dřevem předvrtáváte díry a následně do nich zarvete vruty. Na to je to parádní.

hodnocení

1x

Je to o kusu. Když měli minule tu AKU vrtačku v akci, tak jsem se pro ni nedostal včas, lidi se tam málem porvali.
Tak jsem koupil modrý Bosch (chtěl jsem Makitu, ale ta neměla LEDku), není zas o tolik dražší a nelituju toho.
Z Lidlu mám vrtací kladivo PBH 1500 D4 a s ním teda maximální spokojenost.
Stejně tak sada dlouhých vrtáků do zdi (až 80 cm) - čekal jsem, že se zlomí v ruce, ale v pohodě, už něco vyvrtaly.
Nářadí z Lidlu je vlastně přebrandovaný Einhell nebo zelený Bosch - prostě lowend, na hobby použití stačí. Když funguje.

hodnocení

1x

Parkside není špatná značka, ty akušroubováky důvěrně znám. Tedy ty malé ne, ale ten PABS 20 poměrně dost truhlářů kupuje i na profi využití. Za ty prachy je to velice dobrá koupě.

rv*
hodnocení

0x

Mám od nich nějaký vrtací šroubovák 18 Li B2 a s tím jsem na lehčí práce spokojený, vydrží rozumnou dobu. A pak i malý 10.8 C2 s baterií v rukojeti na jemnou práci a ten pokládám za šmejd, který je hned vybitý.

danys*
hodnocení

0x
Ten šroubovák mám asi pul roku, ted jsem s nim hodně dělal při rekonstrukci bytu a skládání nábytku, zatím v pohodě

hodnocení

0x

Z LIDLU bych si nářadí již nekoupil. Všechno to jsou krámy! Koupil jsem průmyslový vysavač, Poprvé jakžtakž sál a postupně se výkon snižoval (a to byl používaný zřídka) Teďka abych smetí nametal přímo k sací trubici, aby to vůbec něco vzalo - takže nepoužitelný krám. Další věc, kterou jsem koupil, byla laserová vodováha. Doma jsem ji zkoušel a nezdálo se mi to, tak jsem kontrolně měřil klasickou vodováhou...Laserová z LIDLu proměřovala na 2m cca o 3cm - další nepoužitelný krám. (poslal jsem ji ihned zpátky). Další dětské boty, po kterých měla děcka rozedřené prsty na nohou, Další jsem si koupil běžecké boty - které po pár použití nedrží na nohách a mají se snahu se vyzouvat. Jediné, co zatím drží je přímočará pila (ale použil jsem ji zatím dvakrát)..

Takže již nikdy bych neudělal tu chybu, že bych koupil tyhle věci v LIDLu. Zase se mi potvrdilo pravidlo, že "nejsem tak bohatý, abych kupoval levné šmejdy"

Třeba jsem měl prostě jenom smůlu na šmejdy, ale můj názor to každopádně ovlivnilo. Alespoň, že ty potraviny má Lidl kvalitní.

krtek66
hodnocení

ono je potřeba taky číst...konkrétně na té laserové váze ta přesnost byla napsaná..proto jsem ji nekupoval

Nic o nepřesnosti 3cm na 2 metry tam nebylo, číst umím, nebojte.

re4zon
Prumyslovy vysavac mam take, uz asi 8 let a saje jak divy a to ho nesetrim, vysal uz stovky kilo vseho mozneho od hrebiku az po jemny prach. A funguje porad skvele, takze jste mel asi smulu na kus nebo necistite filtr. Vodovahu ani nema cenu resit, presna vodovaha s certifikaci stoji trochu jine penize, nez hobby kram z lidlu, s tim byste nel pocitat.

111®
hodnocení

0x

já mám od nich tu velkou gola sadu za 1900,- a je bezvadná..

hodnocení

0x

Nářadí parkside není pro HOBBY špatný výrobce. Pokud už dnes hledáte náhradní baterii, nebudete používat jednou za 3 týdny,... takže se podívejte po kvalitní MAKITA - METABO.

Mimochodem - repase baterie z původních 1800A na 2400A (neoriginální) za tisícovku mi ze staré METABO aku vrtačky prodloužilo životnost aktuálně na 10 let - a stále je opravdu silná. Používám i na vrtání do betonu, broušení, ...

miso*
hodnocení

0x

Mam od nich priklepovy aku sroubovak / vrtacku na 18 V. Prestala mi fungovat regulacia otacok, vydrz baterie nic moc, chyba tomu kufor. Kym je baterka nabita, tak to ma poriadny vykon, vrtat sa s tym chvilu da, sroubovat uz tazsie - bez plynulej regulacie a pomaleho rozbehu to ma tendenciu strhnut hlavicku.

Predpokladam, ze to bude preslahnuty nedostatocne chladeny vykonovy tranzistor. Este som sa nerozhodol, ci im to vratim alebo to rozoberiem a preletujem.

krtek66
hodnocení

díky za postřehy...vidím, že každý má jinou zkušenost...to, že je to převlečenej Bosch to vím...s tím vědomím jsem předtím kupoval tu flexu...neuspěla

sollik*

Mám asi rok a půl akuvrtačku - tu slabší v odkazu za 999,- a spokojenost. Poslední dobou se čas od času "zasekne" vypínač tzn. klade odpor a pak povolí. Ale vzhledem k tomu co už má za sebou a k ceně ... nemůžu si stěžovat. Baterie zatím drží a nabíjení jako takové je rychlé.

Pak mám pásovou brusku, ze začátku bylo potřeba drobet poštelovat vedení pásu šroubkem v řemenici a od té doby max. spokojenost. U pásových brusek je potřeba brousit s citem, jsou poháněné řemínkem, který při přetěžování může prasknout.

mrricardo

To s tim prevlecenym zelenym boschem je fama, ktera uz par let koluje internetem. Neni to pravda, zeleny bosch je kvalitativne o dost vyse nez parkside.

No to nevím, zelená řada Bosch jsou spíše totální aušusy, proti tomu ten Parkside je přece jen k použití. Když už Bosch, tak snad jedině ten modrý, ale u ručního elektrického vercajku je asi nejlepší poměr cena/výkon Makita a Metabo, top je pak Festo a Hilti, ale to je zcela jiná cenová liga

re4zon
Schvalne se podivejte do navodu k jednotlivym vyrobkum na vyrobce a pak si ho zadejte do googlu. Zjistite, ze je to obcas einhell, obcas extol nebo uplne jina znacka. Lidl si necha udelat serii u toho, s kym se zrovna dohodne. Nekdy jsou to totozne vyrobky jako nabizi sam vyrobce pod svou znackou, nekdy jsou o nektere funkce ochuzene, nekdy jsou i lepsi. Ale u elektrickeho naradi je u lidlu zaruka 3 roky, takze pokud tak jako tak shanite levne naradi, koupite vetsinou totez s rokem zaruky navic.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud si koupíš aku šroubovák s vrtacími schopnostmi,musí se používat a pořád dobíjet.Když se nechá půl roku ležet,baterie se vybije a začas ztratí kapacitu.Pak je celé zařízení téměř na jedno použití.Až budu potřebovat něco po roce dělat,musím si koupit nový.Profesionálové mají vrtačku se dvěma bateriemi,obvykle lithium,pravidelně střídají a nabíjejí,po pěti,šesti letech vyhodí a koupí nové.Je jedno,který je to výrobce.

JABRAKA

Já mám u AKU vrtačky (metabo) dvě původní lithium baterie, které byly součástí balení a již přes 10 let neustále pracují.

hodnocení

0x

Já mám zkušenost že kvalita z Liedlu je úměrná ceně...A to docela slušnou... Mnoho lidí očekává za pár kaček profi výrobek, ale tadHy se jedná jen o hobby. Kdo se něčím živí a používá třeba akušroubovák denně, tak si opravdu koupí jinou kategorii... Ať je to Makita, Bosch, Metabo , Hilti atd a i ty mají svoje kategorie... Jinak mám zkušenost z výrobní linky kde se převážně používá Makita a Hilti. A jeden model Hilti utahovačky je otřesný kvalitou, ale stále to vyměňují... Zkušenost s neorigo bateriemi do Makity mám, že to nikdy nebylo nic moc. Nejlepší byl vždy originál. Ale baterie origo jsou při dvou kusech skoro drahé jako celá sada s nabíječkou... Taková je obchodní politika. Kvalitní nářadí má i kvalitní akučlánky, ty jsou totiž na celém výrobku nejdražšší a cenu na něčem nahonit prostě musí.

krtek66
hodnocení

0x

no já právě nevím do jaké míry ji chci používat jako hobby a do jaké profi. Přece jenom náročnost prací se mi střídá stejně jako frekvence použití. Jednou může valit každý den pak může 3 týdny ležet nepoužitá. Mám zatím obyčejnou šňůrovou Narexku, ale je velká a v 1 ruce se držet nedá, když člověk potřebuje třeba druhou přidržovat. Proto chci AKU.

111®
hodnocení

0x

já mám ACU Makitu, už snad 25let, jen jsem dokupoval, nebo nechal repasovat články. Také je v pemanenci jak kdy, někdy týden v tahu a jindy spí..jo abych nekecal, měnil jsem sklíčidlo za tu dobu 1x asi před 3 lety

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma parkside výrobce

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]