Nejste přihlášen/a.
Jen doplním - doporučená rozteč šroubů je max. 17 cm, počítejte ale s tím, že se občas trefíte do mezery v prknech, na stropy se prkna naschvál rozštípávala, aby byla menší spotřeba.
Co se týká tloušťky SDK, profící "prý" 9,5 mm vůbec nepoužívají. Ale dělá se s tím líp, než s 12,5 mm zvlášť pokud to člověk dělá sám. Deska SDK 12,5 mm váží 22 kg a hodit to v jednom na strop a přišroubovat není nic moc. Osobně jsem si na to vyrobil dvě stojky ve tvaru T, na to vodorovné prkno nasadil izolaci na vodovodní trubky a zafixoval izolepou. Tyhle stojky si připravím (opřu o zeď nebo o štafle), desku mlasknu na strop a vyšprajcuji těmi Téčky. Pak od střebu do krajů šroubuji. Jo a ještě na zemi si na desku namaluju rastr pro šrouby. Ono je to víceméně jedno, stejně se to pak přetmelí, ale mám rád, když práce i průběhu hezky vypadá.
Dobrý den, též záleží, jakou kvalitu požadujete, strop že je škaredý a s fabiony, ono se to ohledí, málokdo se na strop dívá, na druhou stranu zase málokdo už stropy omítat umí nebo se mu do toho chce (ale i v dnešní době to lze, proč ne) Možná jen přeštukovat stávající, třeba stačí jen ten vymalovat... A k tomu SDK: 9,5mm zásadně na to nepoužívat (tato tloušťka je určena na jiné účely), použít tu 12mm alespoň, abyste pak někdy neplakal nad výdělkem. Ta SDK12 se dá i na strop v jednom dát, dělal jsem to doma, pomocí dvou rukou, hlavy na dočasné "přichycení" uprostřed a pak dvou desek, pečlivě nachystaných pro tento manévr, aby se na ně dalo dosáhnout, zatímco to tou hlavou držím. Odřeniny jsem neřešil, poněvadž pak jsem provedl jen to základní tmelení s páskami, SDK potáhl lepidlem s perlinkou a na to dal klasický vápenný štuk. Mně se ty úplně rovné omítky nelíbí, a pak jsem tím také zvýšil pevnost té konstrukce.
Nevím ale dle mne je to prasárna.SDK na to perlinka s lepidlem a pak ještě štuk.Navíc místo zpevnění jste jen zatížil konstrukci a zbytečně prodražil.To jste mohl rovnou na omítnutý palach natáhnout nový štuk-vyšlo by to nastejno a ale řádově cca o 100kč/m2 dražší!
tazatel -pkd to máte promyšlené-není co řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.