Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupil jsem správně pomalou pojistku?

Od: jirik* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, potřeboval jsem koupit pomalou pojistku 25A

Dříve to bylo jednoduché, byly dvoje - bez šnekové ulitybyla normální - rychlá a s ulitou byla pomalá.

Dneska je to porod vybrat. Je tam buď gG, nebo gG-gL, někdy v lepším případě ještě doplněno flink nebo träge (rychlá-pomalá), někdy bývá stav ideální - natištěn klasický šnek. Myslel jsem ale že pomalá pojistka má mít aM (motor)

Šel jsem tedy do jedné elektroprodejny, paní vytáhla krabičku a v ní pět pojistek na kterých stálo 25A gG (možná tam bylo 25A gG-gL) a za tím flink. To znamená rychlá. Na krabičce byl sice symbol šneku - ale ten byl úmyslně (zřejmě již z výroby) zamalovaný černě že nebyl skoro vidět. Takže podle toho a podle označení přímo na pojistce to byla normální - rychlá pojistka. Tu jsem tedy nebral.

No tak jsem šel jinam, pan vedoucí vytáhl ze šuplíku podobnou krabičku, vyndal pojistku a na ní bylo 25A gG a žádná jiná doplňující informace. Tak jsem se ho zeptal, jestli je to skutečně pomalá, co dřív byly se šnekem? Pán odpověděl ano a ukázal mi krabičku a na ní byl skutečně natištěn symbol šneku. No koupil jsem jí ale pořád mi to vrtá hlavou.

Tak jsem pátral po internetu a nestačím se divit!

Našel jsem pár obrázků, posuďte prosím sami. Koupil jsem tedy dobře nebo ne?

Koupil jsem správně pomalou pojistku?
Koupil jsem správně pomalou pojistku? #2
Koupil jsem správně pomalou pojistku? #3
výtka
Upozornění od sys ladinpraha 22. 02. 2018 19:53:14
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirik*
hodnocení

Pokračování obrázků

1.rychlá

2.?

3. pomalá.

Koupil jsem správně pomalou pojistku? #4
Koupil jsem správně pomalou pojistku? #5
Koupil jsem správně pomalou pojistku? #6

jirik*
hodnocení

Tohle je rychlá

Koupil jsem správně pomalou pojistku? #7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]