Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval jsem koupit pomalou pojistku 25A
Dříve to bylo jednoduché, byly dvoje - bez šnekové ulitybyla normální - rychlá a s ulitou byla pomalá.
Dneska je to porod vybrat. Je tam buď gG, nebo gG-gL, někdy v lepším případě ještě doplněno flink nebo träge (rychlá-pomalá), někdy bývá stav ideální - natištěn klasický šnek. Myslel jsem ale že pomalá pojistka má mít aM (motor)
Šel jsem tedy do jedné elektroprodejny, paní vytáhla krabičku a v ní pět pojistek na kterých stálo 25A gG (možná tam bylo 25A gG-gL) a za tím flink. To znamená rychlá. Na krabičce byl sice symbol šneku - ale ten byl úmyslně (zřejmě již z výroby) zamalovaný černě že nebyl skoro vidět. Takže podle toho a podle označení přímo na pojistce to byla normální - rychlá pojistka. Tu jsem tedy nebral.
No tak jsem šel jinam, pan vedoucí vytáhl ze šuplíku podobnou krabičku, vyndal pojistku a na ní bylo 25A gG a žádná jiná doplňující informace. Tak jsem se ho zeptal, jestli je to skutečně pomalá, co dřív byly se šnekem? Pán odpověděl ano a ukázal mi krabičku a na ní byl skutečně natištěn symbol šneku. No koupil jsem jí ale pořád mi to vrtá hlavou.
Tak jsem pátral po internetu a nestačím se divit!
Našel jsem pár obrázků, posuďte prosím sami. Koupil jsem tedy dobře nebo ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.