Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně tolerance h13, hledal jsem ve strojnických tabulkách ale nikde jsem jí nenašel tak vás strojaře(nebo kohokoli jiného) žádám o radu.
přesně se jedná o zápich, průměr 19,6h13 před závitem M24.
Dotaz byl zodpovězen, přesto malou připomínku. Z hlediska terminologického se nejedná o zápich, ale o drážku (za závitem)
jdukolem: Jestli to bylo na mě, tak tohle je na vás: Pokud něčemu nerozumíte, zdržte se laskavě komentáře. A že tomu nerozumíte, je patrné z toho, jaký jste dal odkaz. Samozřejmě existují zápichy, dal jste na ně odkaz. Jenže zápich normalizovaného tvaru slouží k "technologickému navázání"dvou válcových nebo válcové a čelní plochy. Kdežto drážka za závitem slouží pro výběh nástroje při řezání závitu. Rozdíl? No třeba v hloubce a tvaru. Kde máte v tom Vašem odkazu závity?
Tady máte ty drážky
Vidím, že i po skoro padesáti letech v oboru se musím pořád učit, ve svém okolí neznám soustružníka, který by na konci závitu dělal drážku, vždycky jsme tam dělali zápich
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.