Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tolerance hřídele h13

Od: er odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně tolerance h13, hledal jsem ve strojnických tabulkách ale nikde jsem jí nenašel tak vás strojaře(nebo kohokoli jiného) žádám o radu.

přesně se jedná o zápich, průměr 19,6h13 před závitem M24.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jdukolem
hodnocení

3x

Ve strojnických tabulkách to určitě je a také Google to ví

19.6h13 plus 0,minus 330

elesa-ganter.cz/...

jenda2*
er
22.02.18 16:37
hodnocení

Děkuji

figurek*
hodnocení

1x

jmenovitý průměr 19,6 mm, horní tolerance průměru +0, dolní tolerance -0,33 mm.

Váš zápich má mít minimální průměr 19,27 mm (19,6-0,33=19,27) a maximální průměr 19,6 mm (19,6+0=19,6).

er
hodnocení

Vám také děkuji

er
hodnocení

Dotaz byl zodpovězen

hodnocení

0x

Dotaz byl zodpovězen, přesto malou připomínku. Z hlediska terminologického se nejedná o zápich, ale o drážku (za závitem)

doplněno 22.02.18 22:08:

jdukolem: Jestli to bylo na mě, tak tohle je na vás: Pokud něčemu nerozumíte, zdržte se laskavě komentáře. A že tomu nerozumíte, je patrné z toho, jaký jste dal odkaz. Samozřejmě existují zápichy, dal jste na ně odkaz. Jenže zápich normalizovaného tvaru slouží k "technologickému navázání"dvou válcových nebo válcové a čelní plochy. Kdežto drážka za závitem slouží pro výběh nástroje při řezání závitu. Rozdíl? No třeba v hloubce a tvaru. Kde máte v tom Vašem odkazu závity?

Tady máte ty drážky

miran*

Vidím, že i po skoro padesáti letech v oboru se musím pořád učit, ve svém okolí neznám soustružníka, který by na konci závitu dělal drážku, vždycky jsme tam dělali zápich :)

Norma je jednoznačná, ale jinak je to vcelku jedno, všichni víme o co jde. A ti co nevědí si to aspoň myslí *smich*. Pořád vařím z toho, co mi natloukl před třiceti lety do hlavy na průmce Ing. Hrubý a po večerech můj táta. To byla škola.

jdukolem
hodnocení

0x

I ty brebto ;)

google.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]