Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uhelné brikety do krbovek - jak vyskládat?

Od: sollik* odpovědí: 2 změna:

Jelikož se blíží mrazivý víkend, rád bych konečně vyzkoušel na noc uhlené brikety do krbových kamen s výměníkem, ale nevím jak je tam vyskládat. Na jednom fóru jsem četl, že z nich někdo vyskládá "komínek", který pak odhořívá zevnitř ... Má někdo nějaké zkušenosti jak nejlépe poskládat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

2x

Hezký večer

Tady máte ukázku, sice se jedná o "reklamní šot"nicméně to co tam ukazují platí pro řekl bych všechny brikety jedno jestli máte unionky rekordy či jiné hn. uhelné brikety, jistě tam najdete i další šoty o topení které vám mohou napomoci.

janm*

P.S.

Dle mně by šly vyskládat ještě v několika řadách tak jak to ukazují anebo ten komínek, pokud by se vyskládaly na těsno k zadní stěně kamen tak aby pokud možno nezakrývaly otvory přívodu vzduchu (sekundáru ve vyzdívce) jsou-li tam pak by také mohly odhořet. Briketami jsem topil ale v klasických šachtových kamnech, tam systém vyskládání nelze tak dobře využít respektive bylo by to pracné na odhořívání shora jako uhlí vhodné nejsou ale z boku by to mohlo jít když se před nimi řádně zatopí jinými slovy krbovky mající ohniště do šíře s větší plochou skýtají zase jiné možnosti čili doporučuji vyskládat jednou tak pak onak a kamna sledovat jak se to chová to co vám bude vyhovovat nejvíce pak praktikujte, není nad vlastní zkušenost.

Brikety jsou dobrým palivem když se s nimi člověk naučí ale pozor popel je dlouho žhavý takže zásadně plechovou popelnici nebo nechat někde schladnout, nejlepší byly ty naše Sokolovské měli opravdu velkou výhřevnost až 25 Mj/ kg

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma uhelne brikety

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]