Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistič odpadu bez chloru, jaký?

Od: cov odpovědí: 5 změna:

Prosím, můžete mi poradit druh čističe odpadů, který je neškodný pro ČOV a který používáte?

Děkuji za rady.

doplněno 04.03.18 21:30:

Ještě poddotaz - lze použít doporučovaného "Krtka" i na odpad z "harmoniky"? Nezežeře mi Krtek odpad ze sprcháče? U dřezu, umyvadla i vany problém nebude.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

5x

Hydroxid sodný (NaOH), po naředění je neškodný. Z těch chemických je jako jediný taky účinný,

Mohu se zeptat, kolik asi louhu mám do odpadu nasypat , abych si naopak odpad neucpala reakcí louhu a mastnoty?

kepler*

To, co odpad ucpává je právě mastnota (tukové zátky). Někdy stačí lžíce zalitá trochou horké vody, někdy nutno opakovat. Působením louhu dojde ke zmýdelněmí tuků a ty tak přejdou do formy rozpustné ve vodě a odpad se uvolní. Kupovat Krtka je zbytečně drahé (není to nic jiného, než NaOH), louh dá se koupit v drogerii. Rozpustí i vlasy a jiné organické odpady. Na závěr propláchnout větím množstvím vody.

floro*
hodnocení

2x
Jak rika Kepler, po prodejnim nazvem Krtek

miso*
hodnocení

2x

Nie a ano. Samotny roztok hydroxydu sodneho plastu neublizi. Jeho rozpustanie je exotermicka reakcia a uvolnuje sa pri nej teplo. Pri dostatocnom mnozstve zacne voda burlivo vriet. Pri cisteni je teplo aj pohyb sposobeny vrenim vyhodny. Pozor ale na vysplechnutie vriaceho roztoku z odtoku a poleptanie. "Harmoniku" tym ale mozte prilisne namahat a casom do nej vyrobit dierku. Pouzite pre istotu mensie mnozstvo - cajova lyzicka - a nechajte posobit dlhsie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]