Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,po dlouhé době projektování a úřadů a podobných nepříjemných věcí by mě mělo konečně přijít stavební povolení na podkroví. Budu nadstavovat zdi o 1 metr do výšky,materiál porobeton(ytong). Stavbu budu provádět svépomocí a s tím souvisí několik dotazů které si potřebuju ujasnit.
Bude se stavět s tvárnic Š*V*D 300*250*500. To znamená že budou tři řady tvárnic do výšky 750 a na tom jedna řada U profilů stejných rozměrů na věnec.
Dům je přízemní,kamenné obvodové zdi,první řadu tvárnic budu usazovat po očištění a navlhčení zdiva do vyšší vrstvy klasické malty a vytvořím si rovinu,další řady už se budou lepit klasicky tenkovrstvou maltou-je to správný postup?
Do věnce už si chci připravit závitové tyče na pozednice,čtyřprutovou ocelovou výztuhu a poté zalít betonem abych to později nemusel vrtat a používat chemické kotvy-bude toto řešení dobré?
Potřebuji mít střechu odkrytou co nejmenší možný čas,krovy jsou absolutně zdravé,takže se jenom sundají a naimpregnují a budou se dávat zpět...ale sedlová střecha má kousek nad úrovní stropu 4 příčné spojovací trámy aby se nerozjela. Tyto trámy potřebuji odstranit-překážely by mi v místnostech-jak toto provést? Jak už jsem psal pozednice budou bohatě kotvené v betonu,klidně dám závitové tyče po půl metru,to není problém a plánuju každé dva trámy které jsou o sebe opřené spojit dvěma příčníky z každé strany a stáhnout to závitovou tyčí-ve výšce aby ty příčníky tvořily vlastně strop podkroví-bude to stačit? Rozměry střechy nejsou nijak velké,půdorys domu je 12x6 metru.
A poslední věc jsou štíty domu,ty plánuju postavit až budou krovy na svém místě a bude to zalaťované s fólií aby mi neteklo do domu-je to možné? Žádné trámy o štít domu opřené nejsou
Děkuji všem moc
1) Ano, správně, srovnat do vodováhy, pak lepit.
2) Při tgroše šikovnosto to lze takto, bez chemie.
3) Bez nákresu, místního šetření, výpočtu nelze sdělit na dálku správnou radu.
4) Ano, dolepit až po folii, nezapomenout zhora dolepit štít polyšem.
Vy to nemáte podrobně v projektu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.