Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákon na výměnu výtahu?

Od: bozacek* odpovědí: 5 změna:

Bydlíme v šestipodlažním domě společenství vlastníků s osobním výtahem.Servisní firma, která provádí údržbu výtahu tvrdí, že musíme provést finančně nákladnou rekonstrukci, aby výtah odpovídal normám EU.Zajímalo by mě, podle jakého zákona to musíme udělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to popsáno zde:

vytahykvadro.cz/...

Zkrátka většinou chybí kabinové dveře a tato závat se musí odstranit do 5-ti let od zápisu z revize.

lidka*
hodnocení

0x

Nejsem si úplně jistá, ale domnívám se, že to ještě není přikázáno zákonem. Nedávno dávali pořad o tom, kolik výtahů čeká rekonstrukce z bezpečnostních důvodů. Bohužel nepamatuji, ve kterém pořadu to bylo - netýká se mne to. Jestli něco zjistím, tak odpověď ještě doplním. Ano, o tom, že to bude finančně náročné se hovořilo - tuším, že to byly částky blížící se půl milionů. *klik*

doplněno 23.10.09 10:39:

Takže už nemusím hledat. *placni*

bozacek*
hodnocení

Děkuji, hledejte dál.Druhá odpověď byla od servisu výtahu a ti samozřejmě tvrdí, že se výtah musí vyměnit.Děkuji.Byl bych rád, kdyby jste zjistila ve kterém programu a kdy se o tom v TV mluvilo a na které stanici?

Odpověď jsem vám již psal. Tady máte i tu reportáž:

tn.nova.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Tento zákon ještě není schválen,protože ještě 90% všech výtahů nejen v obytných domech by se muselo ihned předělat.Jednak na to nejsou kapacity a za druhé tolik peněz by státní rozpočet neunesl.A majitelé bytů na to nemají.Takže to bude jako se vším,že budeme papežštější,než papež.¨Stejně jako svícení aut ve dne.V řadě států unie se nesvítí.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]